Advertisement

Responsive Advertisement

Šta je ECDL sertifikat i gde polagati ECDL ispit?

Blog Jaka Šifra  - ECDL je "Evropska kompjuterska vozačka dozvola" tj. sertifikat o posedovanju osnovnih znanja iz oblasti računarstva i informatike. Posedovanje ECDL sertifikata znači prednost prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri.

ECDL je "Evropska kompjuterska vozačka dozvola" tj. sertifikat o posedovanju osnovnih znanja iz oblasti računarstva i informatike.
Šta je ECDL sertifikat i gde polagati ECDL ispit?


Šta je ECDL sertifikat?


ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznat sertifikat o poznavanju rada na računaru. ECDL je lider u oblasti sertifikacije poznavanja rada na računaru.

Iz razloga što je bilo mnogo sertifikata o poznavanju rada na računaru, čiji se kvalitet razlikovao, EU je uvela jedinstveno i prepoznatljivo informatičko obrazovanje koje je isto za sve polaznike, u svim zemljama. Ovaj standard je ubrzo prihvaćen i od strane drugih zemalja, izvan EU, tako da danas imamo oko 150 zemalja u kojima se polažu ECDL ispiti.

Posedovanje ECDL sertifikata može da znači prednost prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri, jer posedovanjem ovog sertifikata jasno pokazujete poslodavcu koji stepen znanja iz ove oblasti može da očekuje od vas.

Gde polagati ECDL ispit?


Sticanje ECDL sertifikata je moguće isključivo u ovlašćenim ECDL test centrima, a ispitni materijal je kreiran od strane ECDL Fondacija u saradnji sa stručnjacima iz celog sveta i identičan je u svim zemljama.

Ono što ja preporučujem je Akademija Oxford, zbog online obuke koja vam daje mogućnost da učite onim tempom koji vama odgovara. Nakon završene obuke možete polagati ECDL ispit, a nakon uspešno položenog ispita dobijate ECDL sertifikat.




Pratite nas: 
http://bit.ly/JSgplushttp://twitter.com/jakasifrahttp://www.facebook.com/jakasifra

Постави коментар

0 Коментари