Advertisement

Responsive Advertisement

Kako napraviti ringtone od pesme?

Blog Jaka Šifra - Pogledajte kako možete jednostavno napraviti ringtone za mobilni telefon od vaše omiljene pesme.

Napravite melodiju za mobilni telefon lako i jednostavno
Kako napraviti ringtone od pesme?


Ukoliko su vam dosadili ringtonovi koje imate u telefonu ili jednostavno želite da napravite melodiju za mobilni od svoje omiljene pesme pogledajte sledeće uputstvo gde će biti objašnjeno kako to da uradite.

4 načina za pravljenje melodija za mobilni telefon

Kao što ćete videti u daljem tekstu, ringtone-ove možete napraviti i bez instaliranja programa, online...moguće je napraviti ringtone i direktno iz YouTube klipa. Međutim, ukoliko češće pravite ringone-ove onda je za vas najbolje da instalirate neki od programa za obradu muzike koje sam preporučio.

1. Isecanje pesme online

Da biste napravili dobar ringtone od omiljene pesme, potrebno je iseći refren ili deo pesme koji vam se najviše sviđa.  U tome vam mogu pomoći neki online alati za isecanje pesama, gde je potrebno da jednostavno izaberete pesmu sa vašeg računara i da na sajtu podesite koji deo pesme želite da isečete i dobili ste savršeni ringtone za vaš mobilni telefon. Napravljeni ringtone možete podesiti za sve pozive ili za pozive određenog kontakta iz imenika.

2. Isecanje pesme uz pomoć programa za obradu muzike

Čak i najprostiji programi za obradu muzike vam mogu pomoći da isečete omiljeni deo pesme i da to podesite kao melodiju za mobilni telefon. Na blogu sam već pisao uputstvo isecanju pesama uz pomoć programa Audacity. Radi se o jednom besplatnom malom programu koji vam može pomoći u još nekim stvarima oko obrade muzike. Ukoliko češće pravite ringtonove od pesama, preporučujem da instalirate ovaj ili neki sličan program, jer će sve ići brže.

3. Napravite ringtone uz pomoć android aplikacije

Melodiju za vaš telefon možete napraviti i direktno na telefonu, uz pomoć android aplikacije za pravljenje ringtone-ova kao što je Ringtone Maker. Kada otvorite aplikaciju i učitate pesmu koju želite, potrebno je selektovati deo pesme koji želite da isečete na telefonu. Sačuvani ringtone možete direktno postaviti za sve pozive, za pozive pojedinih kontakta ili ga možete podeliti sa drugima.

4. Pravljenje ringtonova uz pomoć YouTube klipa

Za razliku od sajtova koje sam preporučivao kada sam govorio o online isecanju pesama, uz pomoć alata Mad Ringtones, možete iseći deo pesme direktno iz YouTube videa, bez prethodnog preuzimanja sa YouTube-a u mp3 formatu. Napravljene melodije za mobilni telefon možete preuzeti u mp3, amr, ogg ili m4r formatu i prebaciti na vaš telefon. 

Između ostalog, ovaj servis je odličan jer se na njemu nalazi veliki broj već napravljenih ringtone-ova koje možete besplatno preuzeti. Svi ringtone-ovi su raspoređeni po kategorijama, a možete pogledati i listu 50 najpopularnijih melodija za vaš mobilni telefon.



Pratite nas: 
http://bit.ly/JSgplushttp://twitter.com/jakasifrahttp://www.facebook.com/jakasifra

Постави коментар

0 Коментари