Advertisement

Responsive Advertisement

3 koraka za dodavanje efekta stare fotografije

Kako napraviti efekat stare fotografije?

Efekat stare fotografije možete možete napraviti uz pomoć bilo kog programa za obradu fotografija, ali i uz pomoć nekog online alata za uređivanje slika, koje sam preporučivao na blogu. U ovom tutorijalu ću vam pokazati kako da napravite efekat stare slike uz pomoć dva online alata.
efekat stare fotografije
3 koraka za dodavanje efekta stare fotografije

Ukoliko vam je lakše, pogledajte ovaj video gde je detaljno prikazano kako funkcionišu ova dva alata za dodavanje efekta stare fotografije:


Dodavanje efekta stare fotografije uz pomoć alata Wanokoto


Wanokato je japanski online alat za dodavanje efekta stare fotografije. Pre korišćenja je potrebno da izaberete engleski jezik (osim ukoliko se bolje snalazite sa japanskim). Uz pomoć ovog alata možete dodati efekat stare fotografije ali bez dodatnih podešavanja i prilagođavanja, međutim, u većini situacija fina podešavanja nisu ni potrebna.

1. Otvorite njihov sajt http://labs.wanokoto.jp/olds (možete izabrati engleski jezik),
2. Kliknite na Browse i odaberite sliku sa računara (ili idite na URL pa unesite adresu slike koja se nalazi na internetu),
3. Kliknite na Generate i posle par trenutaka će vam se otvoriti slika sa efektom stare fotografije.

Ukoliko želite da sačuvate sliku, kliknite na Download now i sačuvajte je negde na računaru.

Dodavanje efekta stare fotografije uz pomoć alata Picfull

Na sajtu Picfull pored ostalog, možete dodati efekat stare fotografije. Kao i kod prethodnog alata, najpre morate dodati fotografiju na koju želite da dodate efekat (klikom na Choose photo). Nakon toga, pronađite efekat Old photo, a onda možete i prilagođavati efekat onako kako smatrate da je najbolje. Kada ste završili kliknite na dugme Save, pa Open, a nakon toga kliknite na "Click here to download your photo" kako biste sačuvali fotografiju.



Постави коментар

0 Коментари