Advertisement

Responsive Advertisement

GREŠKA!!! EXCEL ne otvara datoteku. Kako rešiti problem?

Dešava se da Excel iz nekog razloga ne otvara datoteku, tj. otvara se prazan Excel, bez tabele, samo siva pozadina. To može biti stresna situacija, ako vam je fajl bitan, a nemate backup, pa sam ovde prikazao nekoliko rešenja ovakvog problema.

Pre svega, kako bi sprečili gubljenje podataka potrebno je da uključite pravljenje rezervne kopije fajla, kao i da vreme za Auto Recover bude najmanje moguće kako biste se zaštitili od gubitka podataka iz Excel fajla.

Ukoliko već nemate rezervnu kopiju fajla, a vaš Excel fajl neće da se otvori, pogledajte neki od načina za rešavanje problema.

GREŠKA!!! Excel neće da otvori datoteku, otvara se prazan fajl!

U ovom videu su prikazane 3 metode koje vam mogu pomoći da se ovakva greška otkloni.

excel otvara praznu stranu

Metoda 1:

Do ovakve greške može doći ako ste slučajno kliknuli na opciju hide dok je fajl bio otvoren, što znači da nema nikakve greške u Excelu, nego je jednostavno skriven dokument. Međutim, treba se setiti toga, obično prvo sledi panična reakcija misleći da je došlo do neke greške u fajlu i da su podaci izgubljeni.

Tako da prvo proverite View - Unhide 

 

Ostale metode možete pogledati u YouTube videu:


  

 

Možete pokušati da isti fajl otvorite i na drugom računaru, ako se tamo otvara bez problema verovatno je do vaše verzije Excel-a, pa je najbolje da reinstalirate Excel.

Постави коментар

0 Коментари