Advertisement

Responsive Advertisement

SBB vs ADSL Internet



SBB vs ADSL Internet


Ovde ćemo upoređivati cene ADSL paketa i cene SBB-a.
Prvo ćemo predstaviti ponudu ADSLa. Upitanju su  flat paketi (nema merenja protoka) koje nam Telekom Srbija nudi. Sledi njihov cenovnik:

Brzina od 1024kb/s se naplaćuje po ceni od 1425.44 RSD, međutim, ukoliko ste student Telekom Srbija vam daje paket CLICK 4, znači protok od 4096kb/s, po ceni paketa CLICK 1. Što znači da studenti mogu da imaju brži internet po nižoj ceni.
Ukoliko već imate Click 1 paket, a u međuvremenu ste postali student, možete promeniti paket (ukoliko se završio ugovor od 12 meseci) tako što ćete otići u predstavništvu Telekoma i zatražiti promenu paketa.
Preporučujem da odete pre 9 h kako bi ceo postupak bio završen u toku dana, jer je prvo potrebno da odjavite postojeći paket, pa da se prijavljujete na novi, a gužve su obično velike.
Više o ponudi Telekoma možete pročitati ovde.

Ponuda za ADSL koju nudi SezamPro možete pogledati ovde.

Što se tiče cena SBBa, isto za flat paket (nema merenja protoka), one su:











Možete videti da SBB nudi niže cene, tj. za cenu od približno 1400 RSD Telekom nudi 1Mb/s dok SBB nudi 4Mb/s, odnosno četri puta brži internet.
Nisam upoznat da li SBB ima popuste za studente.
Ovo "uz vezivanje na 12 meseci" znači da morate da potpišete ugovor na 12 meseci, tokom kojih ste obavezni da plaćate SBB, to uostalom morate potpisati i u Telekomu. Međutim, SBB pruža mogućnost da plaćate PostPaid i PrePaid.
Prepaid Flat paketi traju 30 dana od momenta aktivacije i ukoliko želite kontinualan rad (bez isteka Internet servisa) neophodno je uplatiti novi paket pre isteka tekućeg.
Postpaid Flat paketi plaćaju se po isteku paketa, na osnovu računa koji stiže na kućnu adresu - njihovo trajanje je mesec dana i automatski se obnavljaju svakog prvog u mesecu, tako da je usluga kontinualna.
Znači ovde imate mogućnost da jedan mesec (kada platite) imate internet, a da drugi mesec (kada ne želite da plaćate) nemate internet.
Ponudu SBBa možete pročitati ovde.
Sami procenite koji internet je vama isplatljiviji, i za koji ispunjavate uslove.


Ovaj članak učestvuje u ovom konkursu. Tekst o RSS možete pročiati ovde.

Постави коментар

0 Коментари