Advertisement

Responsive Advertisement

Twitter proslavio peti rođendan

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Pet godina twittera

Pre par dana twitter je proslavio svoj peti rođendan, kada je i javnosti predstavio svoje impresivne statistike.

Skoro 600 hiljada novih korisnika svakog dana otvori twitter profil. Korisnici napišu 350 milijardi tvita svakog dana. Broj aplikacija koje nude pristup ovoj platformi je dostigao skoro milion, a razvilo ih je 700.000 programera.
Twitter je značajno unapredio stabilnost svoje veb lokacije, dostupnost i performanse, koje su ranije bile neusklađene, što je dovodilo do čestih prekida u radu, kočenja i nedostupnosti.

Twitter je suočen i sa negodovanjem nekih programera koji su razvili aplikacije što nude neke dodatne opcije i funkcionalnosti koje olakšavaju korišćenje ove društvene mreže, jer je Twitter ubrzo dodao izvornu podršku za te funkcionalnosti na svojoj veb lokaciji.

Ova lokacija je nesumnjivo najpopularnije mesto na kome javne ličnosti, kompanije i pojedinci kroz kratke tekstualne poruke mogu podeliti s drugima ono što misle. Lokacija je čak imala i ogromnu (i kontroverznu) ulogu u političkim nemirima, posebno u zemljama sa autoritarnim režimima u kojima su protivnici vlasti shvatili da Twitter mogu iskoristiti kao efikasnu i skrivenu alatku za komunikaciju.

Iako je više okrenut ka potrošačkom tržištu, koncept mikro veb dnevnika, koji Twitter prati, usvaja sve veći broj proizvođača poslovnog softvera koji sada pružaju usluge nalik Twitteru namenjene za saradnju i komunikaciju na radnom mestu.

Peti rođendan Twittera u kompaniji nije dočekalo nekoliko poznatijih ličnosti, kao što su suosnivači Biz Stoun i Jun Vilijams, koji su nedavno prešli u druge kompanije. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog.

Постави коментар

0 Коментари