Advertisement

Responsive Advertisement

5 stvari koje treba da ima vaš blog

Ovde će biti reči isključivo o tehničkim detaljima i ovo je neko moje mišljenje. Ukoliko smatrate da treba nešto dodati ili oduzeti dajte predlog u komentarima.

blogger, blog, wordpress, slike, slika, logo, picture, wallpaper, image, pic, pict, blogger logo, logo of blogger, blog image, image of blogger, funny image, best picture, slike, pozadine, znak, bogger znak, bloger znak, znak za bloger, brend, reklama, naslov, link, veza, google, feed, feedburner, burner

5 stvari koje treba da ima vaš blog


1. Stranica SADRŽAJ - Stranica Sadržaj je veoma bitna za snalaženje na sajtu jer omogućava lak pregled svih tekstova po kategorijama. Pročitajte uputstvo o tome kako da napravite stranicu sadržaj na blogu.

2. Stranica Kontakt forma - Još jedna stranica koja je po meni neophodna na blogu. Olakšava posetiocima da vas kontaktiraju. Korisnike obično nervira kada žele da postave neko pitanje, a nigde na blogu ne mogu da pronađu kontakt podatke. Pročitajte uputsvo kako da postavite kontakt formu na vaš blog.

3. Dugmad za deljenje na društvenim mrežama - trebate omogućiti čitaocima da tekst lako podele sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Ukoliko im to ne omogućite, nemojte očekivati veliki broj šerova, lajkova i tvitova.

4. Otvaranje eksternih linkova u novom tabu - bitno je da namestite da se eksterni linkovi otvaraju u novom tabu. Tako ćete manje gubiti posetioce jer će vaša stranica i dalje biti otvorena, a eksterni link (linkovi ka drugim sajtovima) će se otvoriti u novoj stranici. Pročitajte uputsvo kako da se eksterni linkovi otvaraju u novom tabu.

5. Zaštitite se od copy - paste - Možda nije neophodno ali je svakako korisno. Radi se o tome da kada neko iskopira deo teksta sa vašeg bloga on automatski kopira i link ka vašoj stranici. Pročitajte uputsvo kako da sa kopiranim tekstom automatski kopira i vaš link.



Pročitajte i tekst "kako da dodate okvir za tekst" ali i eknjigu "Kompletan vodič kroz Blogger" gde možete pronaći sve tutorijale.






Постави коментар

6 Коментари

Snelle каже…
Odličan tekst-podsetnik. Hvala za pominjanje:)

Dodala bih ovom spisku još jednu stavku, za koju mislim da je u blogu važna, a to je: informacija o autoru. Autor mi se preko bloga obraća, i kada čitam, volim da vidim ko mi se to obraća i da vidim da je to živa osoba.
Анониман каже…
Hvala mnogo za tekst. Sve ima najvaznije. ;)

p.s. da li bih mogao da predlozim da ubacite ovde mogucnost za disqus komentarisanje? Lakse mi je da pratim sta sam gde komentarisao. Hvala unapred.
Srećna Nova Godina 2012 i upravo primenjujem Vaše savete posredstvom Jake šifre
Pozdrav Sneletu
Milan Stanojevic каже…
Disqus komentari su bili ranije, ali na zalost mislim da ih necu ponovo vracati, jer usporavaju blog....

Ispod ovog boxa za komentarisanje nalazi se link, prijavi me e-postom, kada tu kliknete onda vam obavestenja stizu na mejl...tako mozete da pratite komentare

Pozdrav
Edi каже…
Neznam Adblocker da isključim.