Advertisement

Responsive Advertisement

Zbog rasizma u tvitu 56 dana robije

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Desetak dana nakon što je objavio rasno uvredljivi komentar na twitter-u,  Liam Stacey, britanski student, je osuđen na 56 dana zatvora.


Nakon što je na fudbalskoj utakmici FA Cupa između Boltona i Tottenhama igrač Boltona Fabrice Muamba kolabirao na terenu tokom televizijskog prenosa uživo, Stacey je na twitter-u napisao "LOL, F___ Muamba, he’s dead!!! HAHA".


Stacey je na sudu priznao poticanje na rasnu mržnju. Međutim, kada su ga uhitili tvrdio je da je njegov korisnički račun hakiran, te se pokušao distancirati od tweetova. Policiji je rekao kako je pio alkohol od ručka navedene subote, te da je bio pijan kada je pisao komentare.



"Bio sam u baru kada sam čuo što se dogodilo Muambi. Ne znam zašto sam to objavio. Nisam rasista, a neki od mojih prijatelja su iz različitih kulturnih sredina.", izjavio je za BBC.

"Rasizam je neprimeren u bilo kojem okruženju i u bilo kojem mediju. Nadam se da će ovaj slučaj poslužiti kao upozorenje svima koji možda misle da su online komentari izvan zakona.", izjavio je tužilac Jim Brisbane.





U Velikoj Britaniji policija redovito preduzima mere protiv onih koji ostavljaju rasno uvredljive komentare na društvenim mrežama, iako se takve radnje retko objavljuju od strane policije.

Muambin oporavak opisan je kao čudo, a još uvijek se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici. Stanje mu je opisano kao stabilno, ali ozbiljno.

Izvor: zimo.co
Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари