Advertisement

Responsive Advertisement

Kako kupovati preko Gearbest-a iz Srbije?

Gearbest je odličan sajt za kupovinu, gde možete pronaći mnoge zanimljive stvari po povoljnim cenama. U ovom tekstu ću pokušati da vam napišem sve bitne informacije u vezi internet kupovine preko Gearbest-a, a u nekom narednom periodu ću preporučiti i neke zanimljive proizvode koje možete kupiti.
Internet kupovina preko Gearbesta iz Srbije
Kako kupovati preko Gearbest-a iz Srbije?


Moje iskustvo kupovine preko Gearbesta je pozitivno i po meni je bolji sajt od Aliekspress-a, jer se tamo mora mnogo više voditi računa od koga i šta se kupuje.

Ono što se meni sviđa kod Gearbest-a je što ima dobre i iskrene review-e, ali i slike proizvoda koji šalju kupci tako da možete videti realan izgled proizvoda koji kupujete.

1. Registracija - Najpre se registrujte preko FB ili G+ naloga ili klasično uz pomoć email adrese (klik na My account ili OVDE). Kada napravite nalog možete da napravite listu omiljenih proizvoda, možete da sakupljate bodove koje ćete iskoristiti prilikom kupovine itd.

Kako kupovati preko Gearbest-a?


Proizvode možete pronaći koristeći pretragu, filtriranje po kategorijama ili na GB Deals gde se nalaze proizvodi sa popustom.

Kada ste pronašli proizvod koji želite da kupite napre pogledajte slike i opis samog proizvoda, a onda pogledajte i komentare kupaca, ali i slike i snimke koji su oni postavljali - na taj način ćete dobiti realnu sliku o tom proizvodu.

Kada se definitivno odlučite za kupovinu kliknite na Add to Cart i pratite dalja uputstva za plaćanje

Plaćanje

Za plaćanje možete koristiti PayPal, Visa, MasterCard itd. Moja preporuka je da napravite Paypal koji ćete povezati sa nekom karticom ili da samo uzmete neku debitnu karticu u banci (moja preporuka je Raiffeisen Club kartica - dinarski račun, besplatno održavanje za mlade do 26 god. ili još bolje Visa Electron u Intesi -  devizni račun, besplatno održavanje - ja sam je povezao sa PayPal-om, koristim je i za povlačenje novca sa PP-a).

Proceduru plaćanja karticom sam opisao OVDE, pa možete tu pročitati, dok je za plaćanje preko PayPal-a, potrebno samo da se ulogujete i potvrdite plaćanje.

Troškovi kupovine preko interneta

Osim cene proizvoda (troškovi dostave su obično besplatni) imate obavezu da državi platite PDV za robu koju ste naručili preko interneta. PDV iznosi 20% od vrednosti proizvoda (i eventualne troškove dostave, ali je preko ovog sajta dostava obično besplatna). Carina se plaća SAMO ukoliko je vrednost robe veća od €50 - moje iskustvo kupovine preko GearBest-a je pokazalo da oni obično stave nižu cenu od one koju sam platio, tako da je i manja osnovica za porez npr. poslednji put sam robu platio oko 40 dolara, ali su oni napisali da je vrednost 15 dolara pa sam samo na taj iznos platio porez.



PDV se plaća za svu robu koja je naručena iz inostranstva. Porez iznosi 20% od vrednosti proizvoda uvećanog za troškove dostave, ali oni u ovom slučaju ne postoje.
Pročitajte i:
http://www.carina.rs/cyr/PoslovnaZajednica/Stranice/CarinskaVrednostRobe.aspx 
http://www.upravacarina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/postanskeposiljke.aspx 

Šta raditi nakon prijema robe i kako da zaradite?

Nakon što ste primili paket uđite na vaš nalog pa kliknite na My Order da potvrdite prijem pošiljke (za to dobijate bodove), nakon toga u delu My Review možete napisati opis proizvoda koji ste kupili, da postavite sliku i video, a za to će vas GearBest nagraditi dodatnim poenima.

Kako dobiti bodove na Gearbestu i kako ih iskoristiti?

Kako skupljati bodove?  
Registracija - 10 bodova
Postavljanje profilne slike - 20 bodova
Vrednost kupovine = broj bodova npr. platite nešto 40 dolara, dobijate 40 bodova
Review proizvoda koji ste kupili - 10 bodova za tekst, 20 za sliku i 50 za video (ukupno do 80 bodova)

Koliko vrede bodovi? 50 bodova = 1 dolar

Kako iskoristiti bodove? U poslednjem koraku plaćanja, kada kliknete na "Proceed to Checkout" možete izabrati koliko bodova želite da upotrebiti i za taj iznos se smanjuje račun. Međutim, bodovima možete umanjiti račun samo za 30%. (znači ako je račun 10$ možete upotrebiti maksimalno 150 bodova, odnosno dobiti umanjenje za 3$). 

Iskustvo kupovine preko Gearbest-a?

Ja sam imao samo pozitivna iskustva sa ovim sajtom. Svi proizvodi koje sam naručio su bili onakvi kako su i opisani, roba stiže u relativno kratkom roku (rok koji piše na sajtu, pored proizvoda + do 10 dana dok prođe carinu), imaju odličnu podršku - imao sam i iskustvo da sam dobio proizvod, ali da hvali jedan deo (verovatno su ovi sa carine izgubili), poslao sam im poruku i sliku i odmah su ponudili da ponovo pošalju proizvod ili da vrate novac

Постави коментар

3 Коментари

zabarac82 каже…
ako proizvod kosta 85 eura, koliko bih ja trebao da platim taj proizvod sa svim dazbinama?
Milan Stanojevic каже…
Za iznos preko 50e se plaća i carina...ne znam koliko će ti naplatiti, ne radim na carini ali...po pravilu bi trebalo za vrednost od 85€ oko 3500-4000 RSD....85€ plaćaš prilikom kupovine, carinu i PDV plaćaš kada stigne roba...

E sad, ako naručuješ preko GearBesta...postoji šansa da dodatni troškovi budu samo oko 1500 RSD, NE TVRDIM, NIJE SIGURNO ali je to neka druga računica, koju ne bih objašnjavao...kupi nešto jeftinije da testiraš....
Milan каже…
da li se posiljka moze placati tokom preuzimanja bez kartica.