Advertisement

Responsive Advertisement

4 besplatna programa za obradu video snimaka

Pogledajte preporuku besplatnih programa koji vam mogu pomoći u obradi video snimaka. Svi ovi programi sadrže osnovne alate kao što su isecanje video snimaka, rotiranje klipova, animacije, dodavanje teksta itd.
4 besplatna programa za obradu video snimaka
4 besplatna programa za obradu video snimaka

Ranije smo na blogu preporučili android aplikacije za obradu video klipova, a sada ćemo preporučiti i besplatne programe za editovanje videa.

4 besplatna programa za editovanje video klipova


1. Movie maker - Definitivno najpoznatiji besplatan program za obradu video snimaka, verovatno zato što je dolazio uz Windows XP. Ovaj program je veoma jednostavan za korišćenje, sadrži sve osnovne alate za sređivanje video klipova. Dovoljno je da odaberete klipove i slike koje želite i da ih "prevučete" u program. Te klipove možete "seckati", dodavati tekst i muziku, pa tako obrađen video sačuvati u nekom od popularnih formata.



2. Lightworks - Ovo je malo ozbiljniji alat u odnosu na ostale iz ove liste, pa ga možete instalirati ukoliko imate malo veće zahteve za obradu video klipova.


3. VirtualDub - Još jedan odličan besplatan softver za obradu video klipova, veoma jednostavnog dizajna, koji sadrži sve osnovne alate, neophodne za sređivanje video klipova.



4. Avidemux - Još jedan program otvorenog koda koji se našao na ovoj listi najboljih programa za obradu video snimaka. Ovaj program podržava sve popularne video formate, a iako jednostavan, dozvoljava vam sve što je potrebno, uključujući seckanje klipova, promena veličine snimaka, dodavanje teksta, efekta, kao i izdvajanje audio snimka iz videa. Uz pomoć ovog programa možete i rotirati vaš video snimak, mada vam za to može poslužiti i online alat za rotiranje video klipova.


Ovo je lista besplatnih alata za obradu video snimaka, u kojima možete brzo sredititi vaše klipove, dok za ozbiljniju obradu video materijala nabavite Sony Vegas i počnite da učite u ovom programu. Na YT ima gomila video tutorijala, koji vam mogu detaljno objasniti gotovo sve o ovom programu.

Постави коментар

0 Коментари