Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da pošaljete veliki fajl mejlom preko WeTransfer-a?

Email servisi imaju ograničenje u slanju i primanju priloga, pa je za slanje velikih fajlova potrebno neko externo rešenje, koje će vam pomoći u slanju velikih fajlova mejlom.

Kako da pošaljete veliki fajl mejlom preko WeTransfer-a?


Ranije smo na blogu u tekstu kako poslati veliki video fajl mejlom, pisali o Google Disku, koje je jedno Cloud rešenje. Međutim, neophodno je da napravite gmail nalog, a ukoliko šaljete velike fajlove Gmail-om, automatski će biti prebačeni na Google Disk. 

Pored, neophodnosti pravljenja naloga, Cloud rešanja nekada nisu pravi izbor zbog zauzimanja prostora fajlovima koje inače ne biste čuvali na Cloud-u. Zbog toga, u ovom tekstu predstavljamo rešenja za slanje velikih fajlova mejlom, za koje nije potrebna registracija, a sve je besplatno.

Kako poslati veliki fajl preko WeTransfer-a

 Karakteristike WeTransfer-a:

* Možete slati fajlove do 2GB

* Link traje nedelju dana

  • Korak 1. Posetite sajt WeTransfer (kliknite na "Accept", pa na "I agree" ili ako vas pita da napravite Free ili Premium nalog, možete kliknuti na "I just want to send file" kako biste poslali fajl bez pravljenja nalog, a možete izabrati i opciju pravljenja naloga ukoliko želite.
  • Korak 2. Kliknite na dugme Upload files ukoliko želite birati fajlove za slanje ili Upload folder ukoliko imate ceo folder za slanje.
  • Korak 3. U polje Email to unesite mejl adresu osobe kojoj želite poslati ove fajlove.
  • Korak 4. U polje Your email unesite vašu email adresu
  • Korak 5. U polje Message unesite neku poruku ukoliko želite
  • Korak 6. Kada ste to završili kliknite na dugme Transfer
  • Korak 7. Ukoliko niste registrovani, We transfer će zahtevati verifikaciju vašeg mejla, tj. na mejl koji ste uneli, stiže vam verifikacioni broj, koji morate uneti na sajtu i kliknuti Verify. Korisnicu koji su napravili nalog, neće imati ovaj korak.
  • wetransfer verifikacija mejla 
  • Korak 8. Sledeći korak jeste da sačekate da se završi Upload, što može potrajati naročito ukoliko se radi o baš velikom fajlu. A naravno, zavisiće i od vaše upload brzine
  • Korak 9. Ukoliko ne želite da šaljete mejl preko WeTransfer-a, već da samo upoload-ujete fajl, dobijete link koji ćete regularno slati mejlom, viberom ili na neki drugi način, gde će primalac jednostavno kliknuti na link i započeti preuzimanje fajla. Potrebno je da kliknete na tri tačke u donjem levom uglu. Nakon toga izaberite "get transfer link". Kada ste izabrali tu opciju, kliknete na upload files ili upload folder, pa potom na dugme "GET A LINK". Nakon što sačekate da se završi upload, kopirajte link koji ste dobili i pošaljite kome želite.
  • wetransfer link za preuzimanje

     

     

Pročitajte i tekst tri načina za slanje velikih fajlova mejlom, gde smo pokazali još neke načine da pošaljete velike fajlove mejlom.

Постави коментар

0 Коментари