Advertisement

Responsive Advertisement

Kako poslati veliki video fajl mejlom?

Ukoliko ste snimili video koji želite poslati prijateljima, možda ćete se naći u težoj situaciji nego što ste mislili ukoliko je video fajl preveliki za slanje. U ovom tekstu možete saznati kako da pošaljete veliki video fajl mejlom.

Kako poslati veliki video fajl mejlom?
Kako poslati veliki video fajl mejlom?

Kako da pošaljete veliki video fajl mejlom?

Slanje video fajla mejlom je moguće, ali samo do određene veličine. Prvo proverite veličinu video fajla koji ste snimili kako bi odredili da li je u okviru ograničenja vašeg mejl servisa.

Ovo su ograničenja za slanje fajlova za neke od najpopularnijih mejl servisa:

Gmail: 25 MB
Yahoo: 25 MB
Outlook.com: 20 MB
iCloud Mail: 20 MB
ProtonMail: 25 MB
Zoho Mail: 20 MB

Ukoliko je video fajl veći od limita vašeg mejl servisa, nećete biti u mogućnosti da pošaljete taj video fajl mejlom. Jedan od načina da pošaljete video fajl prijateljima jeste korišćenje Claud servisa koji imaju mnogo veće limite.

U nastavku možete videti koliko besplatno prostora možete dobiti na nekim od najpopularnijih Claud servisa, naravno ovi kapaciteti se mogu povećati ukoliko želite da platite povećanje prostora.

Google Drive: 15 GB
IDrive: 5 GB
Dropbox: 2 GB
Microsoft OneDrive: 5 GB
Apple iCloud Drive: 5 GB

Ukoliko koristite npr. Google Drive za čije korišćenje će vam biti dovoljna Gmail adresa, dovoljno je da se prijavite kliknete desnim klikom i izaberete "Otpremanje datoteke (eng. upload file)" nakon toga izaberite fajl koji želite da podelite sa prijateljima i sačekajte da se otpremi (za velike fajlove treba sačekati neko vreme, što pre svega zavisi od brzine vašeg interneta). Budite strpljivi...


Google drive otpremanje video fajla
Google drive otpremanje video fajla

Kada otpremanje vašeg video fajla bude gotovo, jednostavno kliknite desnim klikom na taj fajl i izaberite opciju "Kopiraj link za deljenje (eng. Get shareable link)". Nakon toga jednostavno pošaljite taj link mejlom ili na neki drugi način.


Google drive kopiranje linka za deljenje


Ukoliko koristite Gmail i Google Drive, kada pokušate da priložite datoteku veću od ograničenja za Gmail, pitaće vas da se datoteka otpremi na Google Drive. Naravno ni ti besplatni Claud servisi nisu neograničeni...


Постави коментар

0 Коментари