Advertisement

Responsive Advertisement

Kako poslati email preko Gmail-a?

Ukolilko ste već napravili email adresu preko Gmail-a, pa želite da pošaljete email nekome pročitajte ovo kratko uputstvo za pisanje email-a.
 
Kako poslati email preko Gmail-a
Kako poslati email preko Gmail-a?

Kako poslati email preko Gmail-a?

Da biste poslali email, prvo morate da se ulogujete na vaš Gmail nalog koji ste prethodno otvorili, ukoliko još uvek nemate Gmail nalog, pročitajte uputstvo za pravljenje Gmail naloga.

Kada ste se ulogovali na vaš Gmail nalog, u gornjem levom uglu se nalazi dugme "NOVA PORUKA",  pa kliknite tu ukoliko želite da poašljete email.

slanje email poruke preko gmaila


U polju "primaoci" unesite (ispravnu) email adresu na koju želite da pošaljete mejl (možete uneti i više email adresa, ukoliko želite da pošaljete email većem broju ljudi). Npr. necija.adresa.primer@gmail.com

U polju "naslov" unosi se naslov, odnosno kratak opis mejla koji šaljemo. Ovo je veoma bitan deo pravilnog slanja email-a, jer mnogi korisnici neće otvoriti vaš mejl ukoliko ste samo napisali npr. "Ćaooo"; "Pitanje". Ukoliko šaljete npr. seminarski rad profesoru, naslov može da bude "Seminarski rad iz predmeta monetarna ekonomija", a ukoliko vas ovo detaljnije zanima možete pročitati tekst, pravila za pisanje emaila profesoru.

U najvećem praznom polju kucate tekst emaila koji želite da pošaljete. Uglavnom mejl treba započeti pozdravom npr. poštovani, dobar dan, zdravo itd. u zavisnosti od toga kome šaljete email i koliko formalni morate da budete.

Nakon toga stavite zarez, pa u novom redu počnite sa tekstom koji želite. Email poruka treba da bude jasna i koncizna, nemojte preterivati sa tekstom emaila, niko ne želi da potroši previše vremena čitajući email.


Ukoliko želite da pored teksta pošaljete neku sliku, dokument i sl. to možete uradeti tako što kliknete na "Priključi datoteku" i iz svog kompjutera izaberete fajl koji želite da pošaljete.

Originalni tekst napisan: 30.11.2010.
Ažurirano 8.3.2020.


Постави коментар

1 Коментари

Unknown каже…
Tražim posao vozača kamiona sa C i E kategorijom,sa iskustvom u poslu,poželjno je da bude po lokalu to jest Srbiji !