Advertisement

Responsive Advertisement

Kako prebaciti redove u kolone ili kolone u redove u Excelu?

Pogledajte kako brzo možete prebaciti podatke iz redove u kolone ili iz kolona u redove u Excelu.



Ukoliko imate neku tabelu u Excelu sa podacima u redovima koje treba da rotirade da oni budu u kolonama, ili imate podatke u kolonama koje želite da stavite u redove, možete koristiti opciju TRANSPOSE kako biste rotirali redove u kolone ili kolone u redove.

Provo je potrebno da selektujete tabelu (zajedno sa nazivima redova i kolona) koju želite da rotirate. Nakon toga desnim klikom na selektovanu tabelu izaberete opciju Copy.

Kako prebaciti redove u kolone ili kolone u redove u Excelu?


Sada odaberite novu lokaciju na radnom listu gde želite da nalepite novu tabelu sa izmenjenim redovima i kolonma, desnim klikom izaberete opciju Paste Special, štiklirajte opciju Transpose (u donjem desnom uglu) i kliknite na OK.

Kako prebaciti redove u kolone ili kolone u redove u Excelu?

Ovo je korisna opcija ukoliko ste počeli da unosite podatke, ali ste kasnije shvatili da bi ipak bilo bolje da se promeni raspored redova i kolona, pa da ne biste ponovo počeli sa unosom podataka možete iskoristiti ovu opciju.

Međutim, ukoliko je često potrebno rotirati raspored redova i kolona da biste neke podatke prikazali iz različitih uglova, mnogo je bolje da koristite pivot tabele,

Постави коментар

0 Коментари