Advertisement

Responsive Advertisement

3 načina da pošaljete velike fajlove putem email-a

Saznajte kako da pošaljete velike fajlove putem emaila. U ovom uputstvu možete pronaći nekoliko načina za slanje velikih fajlova putem mail-a.

Kako poslati velike fajlove putem mejla?

Gotovo svi mejl servisi dozvoljavaju otpremanje datoteka do 25 MB ili 10 MB, pa ukoliko želite da pošaljete neki fajl koji zauzima više prostora morate pronaći neko drugo rešenje.
Kako poslati velike datoteke putem emaila
Kako poslati velike fajlove putem mejla?

1. Podelite fajl u više delova i pošaljite nekoliko mejla


Jedno od rešenja, koje je malo zastarelo i komplikovanije od ostalih, podrazumeva da taj fajl zapakujete i podelite u više delova koristeći program 7-zip, pa potom slanje svakog dela posebno. (kada instalirate program, idite desnim klikom na fajl, stanite na 7-zip izaberite "add to archive", u delu "split to volumes..." izaberite 10 MB i kliknite OK).

Međutim, u tom slučaju pored vas i primalac mora instalirati taj program, da bi kasnije raspakovao rar datoteku i spojio sve to u jedan fajl.

2. Koristite neki Cloud servis


Mnogo lakši i praktičniji način jeste upload tog fajla na Google Disk (ili neki drugi Cloud servis) i jednostavno pošaljite link sa koga može preuzeti fajl.

Ukoliko koristite Gmail, imate integrisanu opciju za postavljanje fajla na Google disk.
Slanje velikih fajlova preko Google diska
Gmail: Slanje fajlova koristeći Google Disk
Ukoliko koristite neki drugi email servis, jednostavno se prijavite na Google Disk koristeći gmail adresu, uploadujte fajl (klik na "novo" pa "otpremanje datoteke") i pošaljite link koji dobijete.

Deljenje fajlova preko google diska

OneDrive - isto kao Google disk, samo u režiji Microsoft-a. Ukoliko koristite Outlook.com imate integrisanu opciju za deljenje fajlova preko ovog Cloud servisa.

DropBox - još jedan odličan Cloud servis koji možete koristiti za slanje velikih fajlova putem mejla.

3. Korišćenje servisa za skladištenje podataka

Postavite fajl na nekom servisu za skladištenje podataka, možete npr. koristiti www.mediafire.com. Nekada popularan način za skladištenje podataka, mogu se i sada koristiti za slanje velikih fajlova, međutim zbog njihove želje da zarade možete imati probleme kao što su ograničenja u skidanju fajlova preko X MB za besplatne korisnike, limitiranje brzine preuzimanja za besplatne korisnike, veliki broj reklama itd.


Ako ste pročitali ceo tekst, mogli ste da zaključite da je najbolji način za slanje velikih fajlova putem mejla neki Cloud servis. Za upload nekog foldera na Cloud, poželjno je da prvo zapakujete fajl koristeći 7-zip (kao što sam opisao gore) pa da onda uploadujete na neki cloud servis.

Постави коментар

0 Коментари