Advertisement

Responsive Advertisement

Nov način na koji se prikazuju slike na facebooku


Fejsbuk od danas pokreće nov način pregledanja slika. Od sada pregledanje slika će biti lakše i brže uz pomoć Lightbox interfejsa.

Fejsbuk je pokrenuo tri velika poboljšanja, a to su: 

- Mogućnost postavljanja fotografija visoke rezolucije, naime ranije je bila moguća rezolucija do maksimalno 720 piksela, međutim to ograničenje je sada pomereno na 2048 piksela, što vam daje mogućnost postavljanja fotografija visokog kvaliteta. Isto tako postoji i mogućnost skidanja takve slike u JPEG formatu pomoću posebne veze koja se nalazi ispod slike.

- Drugo poboljšanje odnosi se na nov način pregledanja slika. Naime novi pregledač omogućava brže i jednostavnije pregledanje fotografija. Sada možete pregledati ceo album bez potrebe da idete na novu stranicu, već se umesto toga u centru ekrana otvara pregledač u kojem vršite pregled slika, a možete ga zatvoriti kada to poželite. Pregledanje fotografija će od sada biti veoma brže.


- Lakše označavanje (tagovanje) i postavljanje (upload) slika je treće veliko poboljšanje fejsbuka. Sada postoji mogućnost da označite tj. tagujete više fotografija sa istog albuma odjednom, kao i označavanje fotografija jedne iste osobe sa mnogo manje napora.

Isto tako je i postavljanje fotografija doživelo promene, pa je sada mnogo stabilnije i pouzdanije jer sada koristi novu tehnologiju.

Vest prenosi zvanični blog fejsbuka - http://blog.facebook.com

Постави коментар

0 Коментари