Advertisement

Responsive Advertisement

Šta znače oznake CAM, TS, WP, SCR, TC, R5, DVDRIP, TVRIP?

CAM, TS, WP, SCR, TC, R5, DVDRIP, TVRIPŠta znači oznaka CAM?

Tip Cam, u oznaci "Cam" je snimak napravljen kamerom u bioskopu, zvuk je dobijen pomoću mikrofona na kameri tako da se često vide ili čuju gledaoci u bioskopu. Kvalitet video i audio zapisa je veoma loš, što može da pokvari utisak o filmu. Obično ovi snimci izlaze odmah posle premijere filma u bioskopima.


Šta znači oznaka TS?

Tip  Telesync u oznaci TS je snimak sličnog kvaliteta kao i CAM, ali ima bolji kvalitet zvuka. TELESYNC se snima u praznom bioskopu ili iz projekcione sobe sa profi kamerom, tako da je video malo kvalitetniji neko kod CAM snimaka, tj. ne vide se gledaoci i sl. Još uvek nije zadovoljavajući kvalitet snimka, da bi mogli da uživate u filmu. Ovo gledaju oni nestrpljivi koji žele da što pre vide neki film....


Šta znači oznaka WP?

 Tip Workprint u oznaci WP  predstavlja verziju filma koji još nije završen. Ova verzija se često razlikuje od originalne verzije filma, naime nedostaju neki efekti, neke scene, muzika iz filma...

Šta znači oznaka SCR?

Tip Screener, u oznaci SCR/SCREENER/DVDSCR je VHS kaseta koja je poslata u promocionalne svrhe, koja se kopira sa VHS kasete ili sa DVD pa tako postoje VHSSCR i DVDSCR. Na snimku se povremeno pojavljuje neka poruka tipa "The film you are watching is a promotional copy..."


Šta znači oznaka TC?

Tip Telecine u oznaci TC je snimak koji predstavlja kopiju napravljenu pomoću mašine za prebacivanje filma sa analogan na digitalan medij. Kvalitet je nešto lošiji od DVD. Kako ova mašina mnogo košta, ovakvi snimci su izuzetno retki.


Šta znači oznaka R5?


Tip R5 u oznaci R5 je veoma česta verzija snimaka. R5 je DVD verzija za region 5. Razlika od normalnog DVD je u tome što je audio lošijeg kvaliteta, dok je video kopiran sa DVD-a odličnog kvaliteta.

Regije

R1
United States of America, Canada
R2 Europe, including France, Greece, Turkey, Egypt, Arabia, Japan and South Africa
R3 Korea, Thailand, Vietnam, Borneo and Indonesia
R4 Australia and New Zealand, Mexico, the Caribbean, and South America
R5 India, Africa, Russia and former USSR countries
R6 Peoples Republic of China
R7 Unused
R8 Airlines/Cruise Ships
R9 Expansion (often used as region free) 


Šta znači oznaka DVDRIP?

DVDRIP je konačna verzija filma. Snimak je odličnog kvaliteta, kopiran direktno sa DVD-a. Zvuk je takođe odličan.
 

Šta znači oznaka TVRIP?

Obično se TV serije snimaju preko TV kartice, kablovske ili slično. Obično su dobrog kvaliteta.


Постави коментар

0 Коментари