Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da kucate formule u wordu

Kako da kucate jednačine u wordu

microsoft, word, 2007, 2010, 2003, ms word, logo, word logo, logo word, word picture, picture of word, word image, image word, slika word, slike word, best logo, logo, picture, tutorial, equation, equation word,Kucanje matematičkih ili nekih drugih formula u Wordu ponekad može da bude komplikovano ukoliko sami kucate npr. razlomačku crtu ili slično. Međutim, Word ima jednu veoma korisnu opciju, koja olakšava umetanje profesionalno oblikovanih formula i jednačina u dokument.
Na raspolaganju vam je određen broj već gotovih formula, a imate i mogućnost da sami napišete formulu i da je sačuvate i tako olakšate sebi umetanje formula.
Postupak ubacivanja formula je sledeći:

Korak 1 – Kliknite na meni Insert
Korak 2 – U delu Symbols kliknite na opciju Equation. Iz padajućeg menija možete izabrati formule koje su na raspolaganju. Ukoliko želite da sami napišete novu formulu kliknite na Insert new equation koji se nalazi pri dnu ovog menija.
Ako ste izabrali da sami kreirate formulu, otvoriće vam se meni design u okviru equation tools-a. Ovde imate različite simbole koje možete koristiti u formuli. Simboli su razvrstani po kategorijama, pa tako možete da birate osnovne matematičke simbole, grčka slova, operatore, strelice, poređenja, indeski i eksponenti i geometrija.
Sa desne strane, u okviru istog menija, nalaze se različite strukture koje vaša formula može da ima – razlomci, integrali, matrice, operatori, funkcije  i sl.
Kada želite da napišete novu formulu najpre trebate da izaberete strukturu. Nakon toga klikćete na prazna polja iz te strukture gde unosite simbole ili brojeve. Tako napisanu formulu možete sačuvati (klik na formulu>insert>equation>save selection to equation gallery) tako da ne morate ponovo da je kucate.

Kako da ubacite simbole i posebne znakove u Word?

Постави коментар

0 Коментари