Advertisement

Responsive Advertisement

Dell najavio prenosivi računar XPS 14z na tržištu Srbije

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/ 

KOMPANIJA DELL JE KRAJEM OVE nedelje najavila početak prodaje novog prenosivog računara XPS 14z i na tržištu Srbije.

Radi se o najtanjem prenosivom računaru sa ekranom dijagonale 35,56 centimetara (14 inča), opremljenom optičkim uređajem i nezavisnom grafičkom karticom, koji je namenjen i poslovnim i kućnim korisnicima.

Računar koristi Intelov procesor Core i5 ili Core i7, HD WLED ekran koji nudi vidno polje za 10% veće nego kod ekrana dijagonale 33,78 centimetara (13,3 inča), optički uređaj i Nvidijinu grafiku.

Težak je svega 1,98 kg , a debeo manje od 2,5 centimetra (1 inč), uključujući bateriju koja omogućava autonomiju rada od skoro sedam sati. Površina računara je od eloksiranog aluminijuma, što doprinosi njegovoj atraktivnosti i eleganciji.

XPS 14z je najnovija prinova u Dellovoj ponudi tankih i snažnih računara, i drugi je takav model u seriji XPS, uz uspešni model XPS 15z.

Računari iz serije XPS isporučuju se sa Dellovim korisničkim interfejsom Stage, koji omogućava pristup omiljenim sadržajima uključujući muziku, fotografije i video sadržaje, kao i pristup programu „SyncUP powered by Nero” koji čuva sadržaj i lične informacije sinhronizovane sa ostalim računarima koji podržavaju Dell Stage.

Cena novog Dellovog računara XPS 14z zavisi od hardverske konfiguracije, a prodavaće se u svim bolje opremljenim prodavnicama. (I.S.)

(mikro.rs)
Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog.

Постави коментар

0 Коментари