Advertisement

Responsive Advertisement

Pogledajte kako su izgledale prve verzije tvitera, fejsbuka, gugla...

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Na sajtu "Wayback Machine" možete videti kako su neki sajtovi izgledali ranije. Ovde sam izdvojio nekoliko sajtova i pokazao kako su izgledale njihove prve verzije.


Kako je izgledala prva verzija sajta Google.com


Kako je izgledao prvi "google"
Dizajn gugla se nije toliko promenio, ali je broj usluga koje sada pruža ovaj sajt daleko veći. Gugl su započeli kao istraživački projekat januara 1996. Lari Pejdž i Sergej Brin, a domen google.com je registrovan 15. septembra 1997. godine. 

Kako je izgledala prva verzija sajta facebook.com


Prva verzija sajta facebook.com
Preteča fejsbuka bio je sajt thefacebook.com koji je Mark Zakerberg kreirao januara 2004 i taj sajt je bio namenjen samo studentima Harvarda, kasnije je bio dostupan i za studente Stanford, Columbia, i Yale univerziteta, a potom i ostalim univerzitetima u SAD i Kanadi.

Tek je 2005. godine kupljen domen facebook.com za $200,000

Kako je izgledala prva verzija sajta "My Space"


Prva verzija sajta my space
MySpace nekada najpopularniji sajt osnovan je 2003. godine, a vec jula 2005. godine prodat je za $580,000,000 kompaniji "News Corporation". Od 2009. godine sajt beleži drastičan pad popularnosti. Juna 2011. godine sajt je kupio Džastin Timberlejk za 35 miliona dolara.

Kako je izgledala prva verzija tvitera

Prva verzija tvitera

Kako je izgledala prva verzija sajta Yahoo.comKako je izgledala prva verzija sajta YouTube.com Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog.

Постави коментар

0 Коментари