Advertisement

Responsive Advertisement

U oktobru stiže Windows 8


SUDEĆI PO NEKIM IZJAVAMA KOJE JE na sajmu potrošačke elektronike CES, koji se od 10. do 13. januara održava u Las Vegasu, dala predstavnica za štampu Microsofta, nova verzija Windowsa bi mogla da se pojavi u komercijalnoj upotrebi u oktobru ove godine.


Za vreme demonstracije nekih mogućnosti Windowsa 8, Džanel Pul predstavnica za štampu Microsoftovog ogranka za poslovna rešenja, izjavila je da kompanija objavljuje nove verzije Windowsa približno svake tri godine. Budući da će se u oktobru ove godine navršiti tri godine od pojavljivanja Windowsa 7, Pulova je izjavila da to “po njenom mišljenju predstavlja dobar orijentir”.

Predstavnici Microsofta obično nerado govore o tačnom datumu pojavljivanja, ali je Pulova ipak pružila neke informacije: “Nismo do sada raspravljali o datumu pojavljivanja Windowsa 8. Dogovaramo se o važnim stepenicama u postupku objavljivanja nove verzije operativnog sistema, korak po korak. Trenutno, u centru naše pažnje je pojavljivanje verzije Technical Preview, koja će se pojaviti krajem februara”.

Windows 8 će u svet stonih i prenosivih računara doneti podršku za upravljanje dodirom prstiju na ekranu osetljivom na dodir, kao i podršku za tablične računare. Pod Windowsom 8 neće raditi sve aplikacije koje rade pod Windowsom 7 (tačnije rečeno neće biti moguće upravljanje tim aplikacijama dodirom prstiju), ali će uz pomoć tastature i miša to biti moguće.

Nova verzija Microsoftovog operativnog sistema treba da učini računare štedljivijim i bezbednijim, dok će podrška za procesore zasnovane na ARM procesorskoj arhitekturi koji će se naći u narednoj generaciji stonih i tabličnih računara, doprineti da Windows 8 postane privlačan za poslovne korisnike. (M.B.)

(mikro.rs)

Постави коментар

0 Коментари