Advertisement

Responsive Advertisement

Chrome je najsigurniji kažu Nemci

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Nemačka Savezna kancelarija za bezbednost informacija preporučila je korisnicima Microsoftovog operativnog sistema Windows 7 da koriste čitač veba Chrome, naglašavajući njegovu mogućnost da radi u režimu izolovanog izvršavanja (sandbox) i funkciju automatskog osvežavanja (auto-update).


Nemačka agencija, koja je poznatija pod svojim akronimom BSI (Bundesamt fuer Sicherheit in der Informationstechnik), posebno je pohvalila “sandbox” tehnologiju koju Chrome koristi, a koja izoluje čitač od ostatka sistema, mogućnost osvežavanja softvera u pozadini i način na koji Chrome upravlja Adobe Flash sadržajem.

Za razliku od američkih saveznih agencija, BSI često daje preporuke kada je softver u pitanju. Tako je pre dve godine apelovala na nemačke državljane da prestanu da koriste Internet Explorer dok Microsoft ne zakrpi nedostatak koji je navodno omogućio kineskim hakerima da provale u Googleove računare i računarske sisteme drugih kompanija u Zapadnoj Evropi.

Chrome u Nemačkoj trenutno upotrebljava 14,3% korisnika interneta, kako navodi kompanija za istraživanje tržišta StatCounter. Mozillin Firefox upotrebljava 51% korisnika, dok Internet Explorer koristi svega 24,8% korisnika.

Na globalnom nivou StatCounter navodi da je Chrome znatno popularniji sa udelom na tržištu od 28,4%, ali je Internet Explorer i dalje najpopularniji sa 37,5% tržišnog udela. Firefox zauzima treće mesto za 24,8%

Izvor: mikro.rs
Pošaljite nam tekst
Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари