Advertisement

Responsive Advertisement

Samsungovi telefoni najprodavaniji na svetu

Izvor: Beta

Kompanija Samsung prodala je više od 30 miliona telefona Galaxy S III u roku od oko pet meseci, što taj telefon čini jednim od najprodavanijih na svetu.

Smartfon Galaxy S III je na tržište izašao krajem maja, nekoliko meseci pre nego što su konkurenti počeli da izvoze najnovije verzije svojih proizvoda.

Visoka potražnja za smartfonima je u prethodnim tromesečijima donela Samsungu rekordne zarade, dok su ostale elektronske kompanije imale gubitke zbog svetske ekonomske krize.

Skoro 70 odsto Samsungovog operativnog profita u trećem kvartalu 2012. potiče od prodaje mobilnih uređaja, fotoaparata i računara. Ta kompanija takođe proizvodi televizore, kućne aparate i monitore.

Kompanija za istraživanje i analizu tržišta International Data Corporation IDC objavila je da su smartfoni Samsunga najprodavaniji na svetu u poslednja tri kvartala.

Prognoza japanske najveće brokerske firme Nomura predviđa da će Samsung prodati 67 miliona smartfona u periodu od oktobra do decembra.

To bi bilo oko 10 miliona jedinica više u odnosu na prethodni kvartal. Samsung ne objavljuje podatke o tromesečnim prodajama smartfona, ali u sopštenju IDC-a, stoji da je firma u periodu od jula do septembra prodala 56,3 miliona smartfona - više od dvostruke prodaje američkog Apple-a, sa 26,9 miliona jedinica.

Постави коментар

0 Коментари