Advertisement

Responsive Advertisement

Očekuje se rast kupovine preko mobilnih uređaja

http://jakasifra.blogspot.com - Internet prodaja preko mobilnih uređaja će u narednih pet godina porasti za 33 odsto godišnje, na 31 milijardu, što će činiti devet odsto onlajn prodaje u 2017. godini.

Ali za većinu maloprodajnih kompanija, mobilni uređaji predstavljaju samo delić celokupne prodaje, i izgleda da će tako ostati u narednih pet godina, prenosi portal Mašabl. Prema podacima Forester kompanije za istraživanja, prodaja roba i usluga preko smart telefona je iznosila osam milijardi dolara prošle godine, što je tri odsto ukupne prodaje preko interneta i manje od jedan odsto ukupne prodaje.

Ipak, očekuje se da će u narednih pet godina, prodaja preko mobilnih uređaja porasti za 33 odsto godišnje na 31 milijardu, što će činiti devet odsto onlajn prodaje u 2017. godini. Prema Foresteru, od 132 miliona Amerikanaca koji imaju internet, svega četvrtina je nešto kupila onlajn prošle godine.
Istraživači smatraju da su za ovo krivi prodavci koji otežavaju plaćanje preko smart telefona, ili su razvili aplikacije koje nisu popularne kod korisnika.

Medjutim, pitanje je da li se deo krivice može pripisati i pametnim telefonima, jer i uz opcije zumiranja slike, veličina ekrana je često nedovoljna da se proizvod detaljnije pogleda, posebno kada je reč o odeći.

Forester smatra, da i pored tako male prodaje preko mobilnih uređaja, vredi ulagati u ovu oblast.

Svako ko poseduje sajt za mobilnu trgovinu treba biti siguran da na njemu postoje opcije plaćanja kao što je Pej Pal ekspres ili Amazonov Ccekaut.

Osim toga potrebno je da sajt bude prilagođen za različite veličine ekrana korisničkih uređaja. I iznad svega, savetuju u Foresteru, potrebno je uložiti u omogućavanje dobrog korisničkog iskustva pri upotrebi sajta na tabletu, jer iako ih je manje, oni generišu značajan deo prodaje.

Izvor: Tanjug. Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари