Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da jednostavno i lako naučite programiranje?

Blog Jaka Šifra - U Srbiji je velika stopa nezaposlenosti, posebno kod mlađe populacije. Međutim, mnogi nisu ništa uradili da promene svoj status. Npr. posao čija potražnja raste svuda u svetu, pa i u Srbiji je programiranje. Programeri su veoma traženi, pa je početna plata neretko i preko 1000 €.

Naučite programiranje
Kako da jednostavno i lako naučite programiranje?


Kako da naučite programiranje?

Nikada nije kasno da nešto naučite. Ukoliko imate želju, volju i upornost možete lako i jednostavno naučiti bilo šta, pa i programiranje. Ne uspevaju u životu oni koji su previše pametni, nego oni koji su uporni i istrajni.

1. Samostalno učenje

Jedan od načina da samostalno naučite programiranje jeste korišćenje različitih tutorijala koji se mogu pronaći na internetu, kupovanjem knjiga iz ove oblasti ili korišćenjem različitih sajtova za učenje programiranja. Neki od tih sajtova gde možete naučiti programiranje su: w3schools, codecademy, programming motherfucker, p2pu itd.

Većina ovih sajtova su besplatni, pa u kombinaciji sa nekim drugim izvorima mogu biti dobar način za savladavanje različitih programskih jezika.

2. Kursevi programiranja

Ukoliko niste baš dobri u samostalnom učenju i pronalaženju literature ili želite neko formalnije obrazovanje nakon kojeg dobijate sertifikat, onda možete upisati neki kurs programiranja. Ja preporučujem da posetite školu računara Akademije Oxford, gde pored ostalog možete naučiti i programiranje. Kursevi su osmišljeni tako da učite ono što je neophodno da savladate neki programski jezik i steknete adekvatna znanja koja kasnije možete primeniti, a i cenovno su jedni od najpovoljnijih na tržištu.

Što se kurseva za programiranje u ovoj školi tiče između ostalih dostupni su kursevi za programski jezik C, C++, Java programiranje, PHP programiranje itd.


Постави коментар

0 Коментари