Advertisement

Responsive Advertisement

Kurs za web dizajnera i kako do posla nakon kursa?

Blog Jaka Šifra - I pored velikog broja nezaposlenih, u Srbiji postoje zanimanja za koja uvek ima posla. Jedno od takvih je i zanimanje web dizajnera, pa ukoliko želite da radite na svom usavršavanju, a volite rad na računaru i kreativni ste preporučiću vam jedan kurs za web dizajnere, koji će vam pomoći da savladate veštine potrebne za ovo zanimanje.
Postanite web dizajner i pronađite dobro plaćen posao.
Kurs za web dizajnera i kako do posla nakon kursa?


Radi se o Akademiji Oxford, za koju ste verujem svi čuli jer imaju predstavništva u gotovo svim gradovima Srbije, gde organizuju kurseve iz različitih oblasti.


Najvažniji grafički softveri koje morate da savladate su iz Adobe paketa, pre svega Photoshop, a onda i Adobe Ilustrator, Adobe Fireworks i Adobe Dreamweaver. Akademija Oxford nudi raznovrsne kurseve za web dizajn, od početnog do naprednog nivoa, koji će vam pomoći da savladate ove programe. Kursevi mogu da budu individualni ili grupni, u zavisnosti od vaših želja i potreba.

Takođe, trebate da savladate i neke osnovne web tehnologije kao što su HTML, Javascript (JQuery), CSS...jer morate kodirati nacrtani sajt. Akademija Oxford nudi kurseve i iz web programiranja, tako da na jednom mestu možete steći obuku za posao web dizajnera.

Zašto upisati kurs za web dizajnera?

    1. Jedan od razloga je svakako to što je posao web dizajnera veoma traženo zanimanje,
    2. Posao web dizajnera tek dobija na važnosti, tako da će web dizajneri biti veoma traženi i u budućnosti, zato razmišljajte dugoročno;
    3. Možete raditi i honorarno od kuće, kao freelancer i da lepo živite od toga;
    4. Možete pokrenuti sopstveni biznis, uz minimalna ulaganja.

    Gde možete pronaći posao nakon završenog kursa?

    Nakon što ste završili kurs i stekli neophodna znanja za web dizajnera, možete početi da zarađujete kao freelancer. Šta znači freelancer? Freelancer (honorarac) je osoba koja samostalno obavlja posao i nije vezana za neko radno mesto. Razvoj interneta je omogućio da se ovo zanimanje veoma popularizuje, jer je svet postao jedno globalno selo, tako da vam je potrebna samo internet konekcija i možete raditi za bilo koju svetsku firmu.

    Rad kao freelancer vam donosi neophodno iskustvo, a nakon toga i mnogo veću zaradu.

    Lista sajtova na kojima možete naći posao kao freelancer:

    1. upwork.com
    2. elance.com
    3. freelancer.com
    4. 99designs.com
    5. greendesign.rs (domaći sajt)
    Više o ovoj temi možete pročitati OVDE.

    Nakon završenog kursa, možete pokrenuti i sopstveni sajt, gde ćete primeniti stečena znanja i pokušati da samostalno razvijete posao. Ovo će biti dodatno iskustvo za vas koje će vam pomoći da dobijete posao.

    Ukoliko želite da radite u nekoj firmi, web dizajneri su veoma traženi na tržištu rada, tako da možete pretražiti sajtove za traženje posla i prijaviti se na neki od oglasa. 





    Partner ovog posta je Akademija Oxford

    Постави коментар

    2 Коментари

    Zana Z каже…
    Хвала на препоруци.
    Unknown каже…
    Hi, Thanks for the recommendation, and told us about, The most graphic software that has to be overcome from the Adobe package, primarily Photoshop, and then Adobe Illustrator, and really appreciate for told us about the Oxford Academy,