Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zarađivati od AdNow reklama na blogu?

Kako da zaradite od bloga? Pitanje je koje postavljaju gotovo svi blogeri. Jedan od načina da zaradite od bloga jesu reklame koje će se pojavljivati na vašem blogu, u ovom tekstu ću vam predstaviti AdNow oglase, koji se mogu koristiti i u kombinaciji sa AdSense reklamama.

Radi se o reklamama koje postavljate na blogu, a bićete plaćeni na osnovu broja klikova na te reklame.

- AdNow reklame se mogu koristiti u kombinaciji sa AdSense-om.
- Više od 150.000 sajtova imaju instalirane AdNow reklame,
- Isplate se vrše preko PayPal-a (kada sakupite $20) - možete koristiti i Webmoney.

Kako se registrovati na AdNow?


1. Posetite stranicu AdNow i kliknite na dugme Sign Up
2. Popunite podatke koji se od vas zahtevaju: Ime, email i šifra. Nakon toga proverite vaš mejl i potvrdite registraciju klikom na link koji vam je poslao AdNow.
3. Nakon to ste potvrdili email adresu. Prijavite se na AdNow klikom na Log In.
4. Kada ste se prijavili potrebno je da dodate vaš sajt, a kada on prođe proveru možete napraviti i widget koji ćete postaviti na sajtu.

Možete se registravati preko mog linka  - http://adnow.com/?referral=167441

Reklame izgledaju ovako, tako da privlače pažnju, pa zarada može biti odlična. Ipak, sve zavisi od sadržaja na blogu, ali su vredne testiranja.

Izgled Adnow reklama
Izgled Adnow reklama


Kako dodati sajt na AdNow?


1. Ulogujte se na vaš AdNow nalog i kliknite na dugme Add site
2. Popunite podatke o vašem sajtu (Ukoliko imate Blogger blog, idete na Šablon – Izmeni HTML, onda nađite kod i ispred njega kopirate kod koji vam se prikazuje)

Dodavanje sajta na Adnow
Dodavanje sajta na Adnow


3. Kada ste uneli sve podatke kliknite na dugme "Add". Za sledeći korak je potrebno sačekati da moderatori odobre vaš sajt (kada vaš sajt bude odobren, dobićete email – čeka se najvie dan, dva),
Možete dodati onoliko sajtova koliko želite.

Kako dodati reklame na sajt?


Kada vaš sajt bude odobren od strane moderatora, možete dodati reklame na vaš sajt. Postupak je sledeći:

1. Ulogujte se na vaš AdNow nalog i kliknite na opciju Widgets, a onda na dugme Add widget

2. Sada trebate izabrati sajt na koji želite da dodate reklamu, a onda trebate da izvršite podešavanje vidžeta koji ćete postaviti na sajt. Prvo trebate dati ime vidžetu (bitno jedino zbog testiranja efikasnosti različitih vidžeta), a onda i izabrati da li želite da se na vašem sajtu prikazuju i reklame sa erotskim slikama. Moja preporuka je da odštiklirate "Show animated ads" jer takve reklame zanaju da nerviraju (mada i izazivaju pažnju posetilaca, tako da možete testirati).

Kako dodati AdNow reklame na sajt?
Kako dodati AdNow reklame na sajt?


3. Nakon toga (u delu "Number of creative elements in the widget") trebate izabrati broj kolona i redova u kojima će se prikazivati reklame. Moja testiranja su pokazala da su da najbolje rezultate daje vidžet 3x3 koji se postavlja iznad tekstova na blogu, jer reklame koje se nalaze sa strane nisu u fokusu posetioca, pa neće ni kliknuti, ali o tome ću više govoriti u nastavku teksta.

4. Sada treba urediti i izgled teksta reklame. To se vrši u delu "Teaser text", gde ja obično stavim font 14 i centralno poravnjanje.

5. Ono to je ostalo bitno u ovim podešavanjima, jeste podešavanje fotografija koje će se prikazivati kao reklame. To radite u delu "Images" gde treba izabrati veličinu slike. Neka minimalna preporučena širina je 110x110.

6. Kada ste završili sa podešavanjima vidžeta, kliknite na SAVE. A onda na dugme HTML code, kako biste dobili kod koji trebate postaviti na vaš sajt.

adnow reklame zarada


Ukoliko imate blog u Bloggeru idite na Izgled (layout) i tu dodajte HTML/Javascript gadžet gde trebate dodati prvi pa drugi kod. Preporuka je da gadžet stavite iznad gadžeta "Članci".

Napomene:
• Ukoliko se reklame ne prikazuju na vašem sajtu, pokušajte da pogledate sajt na nekom drugom browseru, pa ako i tu ne vidite reklame pokušajte da ponovo napravite vidget (ne zaboravite da isključite adblocker),
• Ukoliko želite da vršite izmene vidžeta, ne morate praviti nov vidžet...samo izvršite izmene i kliknite na Save.





Prijavite se na ovu mail listu ukoliko Vas zanimaju tekstovi o:
- Blogger-u - uputstva, saveti, vesti itd.
- Marketingu na društvenim mrežama,
- Optimizaciji za pretraživače,
- Internet zaradi itd.
* indicates required















Постави коментар

1 Коментари

Unknown каже…
Imam jedno pitanje.

kada odem na add widget otvara praznu stranu. Da li možda znate u čemu je problem? Hvala