Advertisement

Responsive Advertisement

Kako iskoristiti mobilni telefon za video nadzor?

Ukoliko imate stari smartphone, koji ne upotrebljavate, možete ga iskoristiti umesto IP kamere za video nadzor. U ovom tekstu ću vam preporučiti neke aplikacije i programe koje možete iskoristiti za instaliranje video nadzora uz pomoć mobilnog telefona.
Kako iskoristiti mobilni telefon za video nadzor?
Mobilni telefon kao video nadzor

Dobio sam pitanje na facebook stranici o tome kako iskoristiti stari telefon umesto kamere za video nadzor, pa sam rešio da napišem osnovno uputstvo za instaliranje telefona umesto IP kamere.

Iskoristite stari telefon umesto nadzorne kamere


Danas možete kupiti kamere za nadzor po dosta povoljnim cenamapogledaj ovde – međutim, ukoliko ne želite da investirate u kupowinu Wireless kamera, možete iskoristiti stari smartfon i pretvoriti ga u kameru za nadzor.

1. Instalirajte neku od aplikacija za video nadzor na vašem telefonu. Jedna od besplatnih aplikacija za video nadzor, koju možete instalirati je – BL IP-Camera. Kada instalirate i otvorite aplikaciju kliknite na dugme “Camera” pa onda “Start camera”.

Sada ste uključili kameru na vašem starom telefonu, koji će vam služiti kao IP kamera - ostaje nam da postavimo telefon na željeno mesto i da instaliramo softver na računaru.

U podešavanjima u samoj aplikaciji, možete dati ime toj kameri što može biti korisno ukoliko povezujete više telefona za video nadzor.

U samoj aplikaciji, kada uključite kameru, prikazane su informacije o IP adresi i portu, koje će vam trebati za kasnija podešavanja.

Postavljanje telefona na željenu lokaciju

Kada ste instalirali ovu aplikaciju, postavite telefon na mesto koje želite da nadgledate. Pobrinite se da telefon bude uključen na punjač kako se ne bi ugasio kada se isprazni baterija. Za postavljanje telefona na željeno mesto mogu vam poslužiti i ovi jeftini držači za telefone.

Iskoristite stari telefon za video nadzor
Postavljanje telefona umesto IP kamere za video nadzor

Instaliranje softvera za praćenje IP kamera na računaru

Kada ste instalirali sve telefone na željene lokacije koje želite da nadgledate, potrebno je instalirati softver na računaru i povezati ga sa instaliranim kamerama.

Softver koji možete instalirati za nadgledanje kamera na računaru je ContraCam. Nakon instalacije potrebno je da iz menija izaberete opciju “Capture” pa onda “Network”.
Softver za praćenje video nadzora
Softver za praćenje video nadzora

Sada je samo potrebno da unesete informacije o IP adresi i portu za svaku kameru koju ste instalirali. Te informacije su ispisane na samoj kameri na telefonu.

Ovo je jedan od načina kako možete iskoristiti stari android telefon umesto IP kamere za video nadzor.

Постави коментар

0 Коментари