Advertisement

Responsive Advertisement

Kako izmeniti PDF fajl u Word-u?

Ukoliko želite da izmenite neki PDF dokument, npr. da izbrišete neku rečenicu, da dodate tekst ili popunite prazna polja, najlakši način je da to uradite uz pomoć Microsoft Word-a.

Počev od verzije Microsoft Word 2013, uz pomoć ovog programa možete menjati PDF dokumente koje imate. Kasnije možete taj izmenjen dokument ponovo sačuvati u PDF formatu ili u nekom drugom formatu. Za one koji nemaju novije verzije ovog programa, već i dalje koriste one starije, pre izmene je prvo potrebno konvertovati PDF fajl u word, a već sam ranije na blogu preporučio nekoliko online alata za konvertovanje PDF dokumenta u Word.

Kako PDF dokument otvoriti u Wordu i izmeniti ga?


Kao što smo rekli, ukoliko imate Word 2013 ili noviji dovoljno je da idete desni klik na PDF fajl koji želite da menjate, izaberete opciju Open with... pa tu odaberete Word.

Kako izmeniti PDF fajl u Word-u?
Kako izmeniti PDF fajl u Word-u?


Drugi način jeste da otvorite program Word, idete na File - Open pa pronađite fajl koji želite da otvorite.

U zavisnosti od PDF fajla, kada otvorite dokument u Wordu, možda on bude u PROTECTED VIEW režimu, pa je potrebno da kliknete na ENABLE EDITING u gornjem desnom uglu.

Ukoliko nemate novije verzije Worda, a ne želite da konvertujete PDF fajl u Word, možete upotrebiti jedan zanimljiv alat za izmenu PDF dokumenta online. Tu je potebno samo da učitate PDF fajl koji želite da menjate i možete započeti sa promenama u PDF fajlu.


Постави коментар

0 Коментари