Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da podelite WiFi šifru ili kontakt podatke koristeći QR kod?

Pogledajte kako možete podeliti svoju WiFi lozinku ili kontakt podatke generišući sopstveni QR kod, kada generišete QR kod za wifi šifru ili kontakt podatke, svako ko skenira taj kod će dobiti te podatke bez da ih diktirate. 

Skenirajte QR kod za wifi šifru

 

U tradiciji našeg naroda je bilo služenje slatka prilikom dočekivanja gostiju, a sada je postao običaj da se prvo sazna WiFi šifra, prvo šifra, a posle može i slatko i kafa. Onda obično domaćin diktira šifru, a kao po običaju povezivanje ne uspe iz prve, ili je greška u nekom razmaku ili u velikom slovu, ali se često dešava da je na kraju lakše da vi otkucate šifru.

Kada se radi o deljenju kontakta, obično se izdiktira broj telefona, pa onda sledi "cimanje" da bi i druga strana sačuvala kontakt. Međutim, tu se neretko dešava da ili da nešto pogrešite ili da niste zapamtili ime osobe prilikom upoznavanja pa niste sigurni kako da upišete kontak.

Ove stvari se verovatno neće promeniti, ali je dobro znati da zahvaljujući QR kodu možete ovo odraditi na mnogo jednostavniji način.

Kako ovo funkcioniše?

Ukoliko niste sigurni šta je QR kod, možete pročitati tekst na vikipediji. Npr. ukoliko kreirate QR kod sa WiFi podacima, svako ko skenira taj kod će se povezati automatski na vaš WiFi bez potrebe da se ručno unosi šifra, što znači da će neko biti povezan na vaš WiFi dok je kod vas u kući, ali neće znati šifru.

Sve što je potrebno jeste da imate instaliranu aplikaciju za čitanje QR koda na telefonu, a ona je na mnogim telefonima već instalirana, a neki telefoni imaju ugrađeno u default aplikaciji za kameru.

Kako da generišete QR kod sa WiFi šifrom ili kontakt podacima?

Kako da generišete QR kod sa WiFi šifrom ili kontakt podacima?

 

Već smo ranije pričali o aplikacijama za generisanje QR kodova, kao i o različitim primerima gde se može upotrebiti QR kod, a sada ćemo detaljnije opisati postupak generisanja QR koda.

Na aplikaciji QR code monkey, ili nekoj drugoj aplikaciji koju smo preporučivali, dovoljno je da unesete vaš Wireless SSID tj. naziv vaše mreže, šifru, enkripciju (obično WPA) i da generišete vaš QR kod, tu možete da se malo igrate sa dizajnom samog QR koda, a da nakon toga vaš QR kod sačuvate kao sliku, pa prebacite u telefon ili odštampate. Pisali smo ranije o tome kako da namestite wifi šifru.

Slično je i sa generisanjem konatkt podataka, dovoljno je da aplikaciji kliknete na vCard i da unesete vaše kontakt podatke. Nakon što ste generisali QR kod, tu sliku možete štampati i na vašoj vizit kartici.

QR kod na vizit kartici


QR kod se može koristiti za mnogo drugih stvari, između ostalog kao što su instant plaćanja IPS QR kodom, ako ste primetili QR kodove na računima za telefon ili struju, dovoljno je da preko aplikacije banke čiji ste korisnik skenirate taj kod i uplatnica za elektronsko plaćanje će odmah biti popunjena i spremna za plaćanje, ali o tome nekom drugom prilikom...

Постави коментар

0 Коментари