Advertisement

Responsive Advertisement

Šta je Skajp (skype) i koje vam usluge on nudi?

Šta je Skajp?



O blogu i autoru Blog Jaka Šifra - Skajp (skype) je program koji omogućava svojim korisnicima besplatan razgovor preko interneta. Upravo zato što je besplatan postao je veoma popularan i dosta ljudi ga koristi. Sada kada skoro svi imaju pristup internetu, uz pomoć skajpa imate mogućnost da razgovarate sa npr. rođacima u inostranstvu potpuno besplatno. Skajp omogućava i video pozive, sa svojim sagovornikom možete podeliti i vaš ekran ili deo ekrana, možete mu slati datoteke i poruke itd.




Šta vam skajp nudi besplatno?


Preko skajpa možete obavljati besplatne audio i video razgovore sa onima koji su u tom trenutku dostupni na skajpu tkz. Skype-to-Skype calls.

Skajp vam omogućava i besplatno dopisivanje - chat tkz. Instant messaging.

Pored svega toga imate mogućnost besplatnog slanja fajlova (slike, dokumenti...) svom sagovorniku.

Preko skajpa možete voditi i besplatne razgovore sa više prijatelja od jednom to su tkz. konferencijski pozvi.

Koje vam još usluge nudi skajp?


Preko skajpa možete zvati brojeve mobilne i fiksne telefonije tkz. Call phones and mobiles. Međutim, ova usluga nije besplatna, već morate dopuniti kredit na vašem skype nalogu.

Skajp vam daje mogućnost i slanja SMS poruka, za ovu uslugu takođe morate imati kredit.

Postoji još jedna usluga koju skajp nudi, međutim, ona je još u razvoju tako da je dostupna samo u pojedinim zemljama. To je mogućnost da uzmete vaš skajp broj, tako da mogu da vas zovu i vaši prijatelji koji nemaju skajp nalog i oni plaćaju kao da zovu lokalni broj. Ukoliko pak, vi zovete njih sa tog broja pozivi su jeftiniji nego da zovete sa običnog mobilnog telefona. Postoje specijalni mobilni telefoni u koje se stavlja skajp kartica to su u stvari skype in telefoni. Kako ova usluga još nije dostupna na teritoriji Srbije neću se detaljnije baviti ovom uslugom.

Ukoliko odlučite da uplatite kredit na skajpu minimalno je 10 evra. A cene su izuzetno niske (cene SMS poruka možete pogledati ovde).

Pozivi preko skajpa na mobilne ili fiksne telefone se naplaćuje po nekih 2 centa/min, možda i manje, što je nekih 2 RSD. Jeftino zar ne.


Kako uplatiti kredit za Skajp?

Tako što odete na njihov sajt kliknete na "Buy skype credit" nakonn toga se ulogujete, popunite obrazac sa vašim osnovnim podacima i izaberete način plaćanja visa ili master card, diners ili moneybookers, za dalje pratite uputstva.


Постави коментар

6 Коментари

Nemanja Todorovski каже…
0.09 centi nije 0.1 dinar vec 10 dinara ...
Berbo каже…
jesi li za razmjenu linkova?
Milan Stanojevic каже…
Pokušaću da objasnim

1 evro = 100 centi
kako je 1 evro = 105 dinara iz toga sledi da su

100 centi = 105 dinara

što znači da je 1 cent približno jednak 1 dinaru tj. 1 cent = 1.05 dinara

odatle sledi da je 0.09 centi = 0.09 * 1.05, a to je jednako 0.0945 dinara

Ti si verovatno pogrešio zato što si računao 0.09 evra a ne centi, pa si 0.09 množio sa 105, što nije tačno


Što se tiče razmene linkova
http://jakasifra.blogspot.com/p/razmena-banera.html
ovde je objašnjena procedura, samo pošalji mail sa svojim linkom i razmenićemo linkove
Editor каже…
Milane, na http://www.skype.com/intl/en/prices/sms-rates/ su cene izrazene u evrima, a ne u evro-centima tako da je sms ka Srbiji oko 10 din.
Milan Stanojevic каже…
E hvala, to sam tek sad video, ja sam napisao da je 0.1 cent jer je cena poziva izražena u centima pa sam gotovo automatski (ni ne gledajući) napisao i da je SMS u centima. Sad ispada da su pozvi jeftiniji.

A što se mog odgovora tiče ja sam od Nemanje bio ispravljen "0.09 centi nije 0.1 dinar vec 10 dinara ... " tako da sam ja bio u pravu kada sam napisao da je 0.09 centi isto što i 0.0945 dinara, ali nisam obratio pažnju da su cene SMS ipak izražene u evrima.
Milan Stanojevic каже…
Cena jeste 10 RSD ali se isplati ako šaljete poruke u inostranstvo, svakako je jeftinije nego da koristite mobilni