Advertisement

Responsive Advertisement

Kako se pravilno piše email?

Verujem da već znate kako da pošaljete mejl,  ali možda grešite prilikom pisanja samog mejla, zato pročitajte ove savete o tome kako da pravilno napišete mejl.
Pravilno pisanje email-a. Koje su bitne stavke koje morate ispoštovati prilikom slanja mejla?
Kako se pravilno piše email?


5 činjenica o mejlu

  1. Mejl nije toliko formalan kao što je pismo,
  2. Mejl poruke bi trebale da budu kratke i koncizne,
  3. Ukoliko pišete nekom koga ne znate, počnite sa npr. zdravo. Korišćenje pozdrava kao npr. poštovani gospodine..... suviše je formalno (izuzetak je npr. slanje mejla profesoru, tu trebate da budete formalni),
  4. U potpisu, na kraju mejla možete dodati vaš kontakt telefon ili sajt, nije potrebno da stavljate vašu mejl adresu jer primalac vidi adresu sa koje šaljete poruku,
  5. Na tastaturi postoji dugme ENTER, koristite ga. Nemojte da pišete bez pasusa (naročito ne ukoliko je mejl malo duži).

Kako da proverite da li vam neko uključuje računar?

Kako da pravilno napišete email?


1. Ono što je možda i najbitnije kod mejla jeste subject odnosno naslov. Za naslov ne bi trebali da stavljate Ej; Cao; Pozzz; i sl. Naslov bi trebao ukratko da opiše ono što ste želeli tim mejlom. On bi trebao da bude dobar kako bi primalac mejla uopšte želeo da pročita Vaš mejl.
Jer kada neko prima na stotine meil-ova dnevno on nema vremena da čita sve te mejlove, već će pročitati samo one za koje iz naslova zaključi da treba da pročita.

2. Pisanje mejla trebate da počnete i završite pozdravom. npr. mogli biste da počnete sa
Ćao, a da završite sa

Pozdrav,
"Vaše ime"

3. Veoma je bitno da nakon napisanog mejla proverite i ispravite greške u kucanju i gramatičke greške. Pogledajte i gde možete proveriti pravopisne nedoumice.









Постави коментар

3 Коментари

Snelle каже…
Poučan članak, preporučiću ga :)
Milan Stanojevic каже…
Hvala, trudim se da moji članci budu poučni
Анониман каже…
hvala gospodine jako poučan članak, preporučio bih ga svima