Zaštitite svoju privatnost na facebook-u?


Privatnost na facebooku treba podesti pre svega zbog vaše sigurnosti. Kada napravite nov profil, vaša privatnost gotovo da nije uopšte zaštićena. Sako može da vam gleda slike, da gleda vaše informacije i slično.


Kako podesiti privatnost na fejsbuku?


Privatnost na fejsbuku možete podesiti tako što (kada se ulogujete) kliknete na Account (Nalog), dugme koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Iz padajućeg menija izaberete opciju "Privacy settings (Podešavanje privatnosti)"


1. Klikom na "Prikaži podešavanja" otvara vam se nova stranica gde podešavate razne stvari. Tu možete da podesite "ko sve može da vas nadje na FB" da li svi ili samo prijatelji prijatelja (to znači samo oni sa kojima imate zajedničke prijatelje) ili samo prijatelji. Tu još podešavate ko može sve da vam vidi neke osnovne podake: obrazovanje, listu prijatelja, grad, ko može da vam šalje poruke, ko može da vam šalje zahtev za prijateljstvo i slično.

2. Drugi deo je pod nazivom "S kim delim FB podatke". Pošto vaša privatnost nije dobro nameštena, morate ručno podešavati, zato kliknite "RUČNO" (na slici obeleženo brojem 2), a potom kliknite na "Prilagodi podešavanja" (na slici obeleženo brojem 3). U zavisnosti od toga koje podatke želite da delite sa prijateljima, a koje ne možete podesiti da određene podatke mogu da vide samo prijatelji, neke i prijatelji prijatelja, neke svi. Pored ovih opcija imate i opciju Prilagodi, tu možete podesiti da nešto možete videti samo vi, možete da namestite da bude vidljivo samo za određene ljude, a možete namestiti da to određeni ljudi ne mogu da vide.

Vaša podešavanja bi trebali da izgledaju tako da sve podatke koji su navedeni na ovoj stranici mogu da vide samo vaši prijatelji, a da vašu mejl adresu možete da vidite samo vi (idete na prilagodi i iz liste izaberete opciju "samo ja").

Veoma je bitno da vaš mejl možete videti samo vi kako se nebi našli u neprijatnoj situaciji da vam neko hakuje profil.

Нема коментара

Komentari će biti pregledani pre objavljivanja.

MIlan Stanojevic. Copyright Blog Jaka Šifra 2010. - 2015. Омогућава Blogger.