Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da blokirate/odblokirate nekog na FB?

Autor: Milan Stanojević
http://jakasifra.blogspot.com/

Ukoliko želite da blokirate nekog na FB i postanete nevidljivi za njega, ali i on za vas pratite sledeća uputstva.
Kliknete na Account (Nalog), dugme koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Iz padajućeg menija izaberete opciju "Privacy settings (Podešavanje privatnosti)"


Kada vam se otvori stranica koja izgleda kao na slici iznad kliknite na opciju Uredi svoje liste koja je označena brojem 5.
Otvara vam se nova stranica. U delu blokiraj korisnike unesite ime osobe koju želite da blokirate ili njen mejl. Nakon toga kliknite na blokiraj ovog korisnika, potom vam se otvara nov prozor u kojem se prikazuju članovi FB sa tim imenom, pored imena se nalazi dugme blokiraj, kada kliknete na to dugme, ta osoba koju ste blokirali ne može biti vaš prijatelj na FB ili u komunikaciji sa tobom.
Ukoliko želite da odblokirate nekog iz vaše liste blokiranih ponovite postupak. Ispod imena i mejla, koji ste trebali da kucate da bi našli korisnika, nalazi se lista blokiranih članova. Pored njihovih imena se nalazi opcija Ukloni klikom na tu opciju (to morate i da potvrdite) odblokirali ste tu osobu.

Постави коментар

2 Коментари

Анониман каже…
Zasto nekoga uopste blokirati? Ovu opciju treba ukinuti!!! FB moze da kontrolise sve nas, a mi nemozemo da kontrolisemo supruga, muza, decu.....
Milan Stanojevic каже…
Opcija može da bude zaista korisna, i nisu je badava stavili. Verovatno niko neće blokirati ženu ili decu, više ljudi blokiraju bivše "prijatelje" ili neku osobu koja ga uznemirava i slično, nadje se neki razlog.

To za suprugu, decu....može da se namesti da imaju npr. da im nisu dostupne sve informacije sa vašeg profila