Naučite slepo kucanje

Verovatno bi većina volela da nauči "slepo kucanje". Kada ovladate ovom veštinom poslove na računaru ćete obavljati brže, neće biti potrebe da gledate u tastaturu ili monitor.
Primetio sam da danas, najviše zahvaljujući fejsbuku, mnogi znaju da kucaju relativno brzo. Ali ta njihova veština je prisutna samo ukoliko im neko diktira ili oni sami smišljaju, kada se ispred njih nađe tekst koji trebaju da otkucaju tu nasteje problem. To je zbog toga što oni moraju da gledaju u tastaturu. Međutim, kada naučite osnovna pravila kucanja nećete imati slične probleme.


Osnova svega je da naučite sa kojim prstom kucate koje slovo. Onda morate da otkucate nekoliko desetina "vežbi" kojima vežbate brzinu. U početku kucate samo slova F i J kasnije dodajete slova i kucate njihove kombinacije. Nemojte da vam se to učini bezsmislenim, jer se na taj način vežba tako da kasnije i ne razmišljate koje se slovo gde nalazi nego ruka "sama ide".

Kada završite sve "osnovne vežbe" u kojima ste savladali svako slovo, možete početi da vežbate kucanje tekstova. Brzina dolazi vremenom!!!

Te vežbe i tekstove možete raditi online na sajtu - http://www.freetypinggame.net/free-typing-lesson.asp - izaberite vežbu i kliknite "start lesson".

Možete i skinuti program i vežbati offline - UPUTSTVO I LINK ZA PREUZIMANJE MOŽETE VIDETI NA SLEDEĆOJ ADRESI - http://www.microsoft.com/scg/obrazovanje/pil/slovo/default.mspx

Нема коментара

Komentari će biti pregledani pre objavljivanja.

MIlan Stanojevic. Copyright Blog Jaka Šifra 2010. - 2015. Омогућава Blogger.