Advertisement

Responsive Advertisement

Apple razmišlja o jeftinijiem iPhoneu?

Džin Munster, jedan od poznatijih analitičara koji godinama prati ovu kompaniju smatra da Apple ima nove planove oko jeftinijeg modela iPhonea – s obzirom na stanje na tržištu i tendenciju prema većim ekranima sigurno je da iPhone s manjim ekranom od 3,5 inča možemo zaboraviti, ali zato razmišljaju o modelu čija bi cena iznosila 200 dolara u slobodnoj prodaji.
Beta/AP
Beta/AP
Cena osnovnog modela (novog) iPhonea u SAD-u iznosi 200 dolara, ali uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora - Apple po prodanom modelu dobije oko 600 dolara, a mobilni operateri te troškove nadoknade cenom pretplate tokom sledeće dve godine. 

Na Business Insideru kažu da se takav sistem prodaje jeftinijih telefona uz pretplatu ne odnosi na Indiju i Kinu i da zbog toga Apple ima jako mali udeo na tržištima tih zemalja tako da ukoliko žele da postanu konkurentni na na tržištima s tri milijarde potencijalnih korisnika pametnih telefona moraju da pronađu rešenje za ovaj problem, a to rešenje se nalazi u prodaji jeftinog iPhonea koji će moći da se kupi u slobodnoj prodaji, bez uplitanja operatera. 

Munster veruje da bi Apple takav jeftini iPhone koji košta samo 200 dolara mogao da predstavi tokom 2014. godine, ali trenutno nema nikakvih informacija o opcijama tog telefona. 

Ipak, kako Apple nikad nije prodavao jeftine uređaje jer veruju da viša cena njihovih uređaja odgovara visokom kvalitetu, predstavljanje jeftinog iPhonea značilo bi veliku promenu korporativne filozofije, ali s obzirom na to da ova kompanija sada ima novog izvršnog direktora koji je puno fleksibilniji od Stiva Džobsa, ne treba isključiti mogućnost promene dosadašnje Appleove strategije.


IZVOR: B92

Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари