Advertisement

Responsive Advertisement

Telefon ne zvoni. Kako rešiti problem?

Osnovna funkcija svakog mobilnog telefona su pozivi, iako pametni telefoni imaju mnogo drugih funkcija koje često koristimo, ukoliko telefon ne zvoni to može biti problem, pa ću u nastavku teksta govoriti o tome kako rešiti problem kada telefon ne zvoni.
Telefon ne zvoni. Kako rešiti problem?
Telefon ne zvoni. Kako rešiti problem?

Zašto telefon ne zvoni?


Često se dešava problem da neko pokuša da vas pozove, ali da ne dobijete obaveštenje o pozivu, tj. da telefon ne zvoni. Postoji više razloga zašto se to može desiti, pa ću u nastavku navesti neke od najčešćih razloga, dok u komentarima možete napisati i druge razloge kojih nema u tekstu.

Problemi sa SIM karticom

Nekada može biti problem SIM kartica koja ili nije lepo nameštena, ili ima nekih drugih problema. To možete jednostavno proveriti, ukoliko na telefonu nemate signal, pokušajte da izvadite pa da ponovo ubacite SIM karticu. Ukoliko i dalje nemate mrežu, ubacite SIM karticu u drugi telefon, ukoliko se javlja isti problem, verovatno je do SIM kartice, pa morate otiću kod vašeg mobilnog operatera da zamenite karticu.

Možete i u vaš telefon ubaciti drugu SIM karticu koja provereno radi, pa ako na vađem uređaju ne radi, onda je problem do telefona, pa je najbolje da posetite neki servis mobilnih telefona.

Proverite podešavanja zvuka

Android telefoni imaju četiri slajdera za glasnoću zvuka i to: za glasnoću poziva, multimedijalnog sadržaja, za glasnoću alarma i za glasnoću zvona. Možda ste ovde smanjili zvuk za pozive, tako da se zvono ne čuje, a da vam je glasnoća multimedije na maksimumu. Ova podešavanja možete pronaći: Settings - Sound - Volume.

Uključen avionski režim na telefonu

Ukoliko ste uključili avionski režim tj. airplane mode, nećete biti dostupni, pa ni vaš telefon neće zvoniti. Proverite da li je avionski režim uključen, tako što na početnom ekranu povučete od vrha ekrana ka dole, kako biste otvorili dodatne opcije, gde treba da potražite ikonicu aviona, ukoliko je uključena ova opcija, isključite je.

Do avionskog režima možete doći i u okviru podešavanja - mreže i internet - avionski režim (ili podešavanja - avionski režim).
avionski režim na telefonu

"Ne ometaj" tj. "Do not disturb" način rada

Ukoliko je uključen "ne ometaj" način rada, niko vas neće moći kontaktirati, što znači i da vaš telefon neće zvoniti. Pa ovo može biti jedan od razloga zašto vaš telefon ne zvoni. Ovu opciju možete uključiti i isključiti u okviru podešavanja - ne ometaj (ili podešavanja - zvukovi - ne ometaj)

Isključena obaveštenja na aplikaciji "pozivi"

Imao sam jedan ovakav slučaj, pa sam dodao ovo kao jedan od razloga zašto telefon ne zvoni. Naime, jednom se desilo da su na sistemskoj aplikaciji za pozive bila isključena obaveštenja, tako da telefon nije prikazivao obaveštenja prilikom poziva tj. nije zvonio.

Otvorite podešavanja (Settings), nađite opciju aplikacije (Apps), idite na opciju za više (tri tačke ili "more" dugme), uključite prikazivanje sistemskih procesa (show system processes), pronađite aplikaciju za pozive, negde piše pozivi (dialer) ili telefon (phone), i tu pogledajte da li su uključena obaveštenja (Notifications)

Open Settings, search for and access Apps, go to More > Show system processes > Dialer > Notifications

Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne, pokušajte da vratite telefon na fabrička podešavanja.


Постави коментар

0 Коментари