Advertisement

Responsive Advertisement

Facebook - za i protiv - 1. deo


U ovom tekstu ću pisati o dobrim i lošim stranama facebook-a, u komentarima možete dati mišljenje o ovoj temi.

Dobre strane faceebook-a?

Prvo ću navesti koje su to dobre strane FB i zbog čega treba koristiti ovu društvenu mrežu.
1. Kontakt sa prijateljima
Zahvaljujući FB možete ostati u kontaktu sa osobama koje nisu više u vašoj blizini, koje ne srećete često - sa rodbinom u inostranstvu, sa prijateljima iz škole,...Osim dopisivanja sa njima, možete saznati gde rade, šta studiraju, da pogledate njihove slike...



2. Izvor informacija
FB je dobar izvor informacija. Tu možete saznati o dešavanjima u gradu i zemlji, a ukoliko ste član određene grupe možete bobijati obaveštenja o novostima vezanih za vaše studiranje, posao i sl.

3. Upoznavanje
Na FB imate mogućnost upoznavanja novih osoba, sticanja novih virtuelnih prijatelja, koji možda postanu i vaši pravi prijatelji. FB je mesto gde su mnogi upoznali svoje buduće partnere, čak su se i dva penzionera Barbara Mur (77) i Lorenc Broklesbi (82) venčali nakon upoznavanja na ovoj društvenoj mreži.

4. Reklamiranje
Veliki broj korisnika FB privukao je kako poznate ličnosti tako i kompanije da se ovde reklamiraju. Gotovo sve javne ličnosti imaju profil na FB (ili svoj ili lažan) gde obaveštavaju fanove o nastupima, premijerama i sl. Isto tako i mnoge velike i male kompanije reklamiraju svoje proizvode na ovoj društvenoj mreži.

5. Povezivanje i socijalizacija
FB omogućuje povezivanje i socijalizaciju ljudi koji imaju ista ili slična interesovanja, koji studiraju, žive, rade jedni pored drugih. 

Ovo su neke dobre strane facebook-a. U sutrašnjem tekstu možete pročitati i koje su to loše strane FB pa da zajednički donesemo konačnu ocenu FB. Za sada možete u komentarima dati vaše mišljenje o ovoj temi i možda navesti još neke dobre strane FB.


Постави коментар

0 Коментари