Advertisement

Responsive Advertisement

Pratite vaše omiljene izvore online - BlogLInes


Ne morate skidate programe i mučiti se. Vaše omiljene izvore izvore možete pratiti online. Postoji više online RSS čitača, a ja ću vam ovde predstaviti jedan zanimljiv.

BlogLines je online RSS čitač koji ima veoma lepe vizuelne karakteristike. Ovaj onilne čitač omogućava da vaše izvore organizujete u foldere, veoma je jednostavan za korišćenje tako da može da bude vaš izbor ukoliko niste previše zahtevni.


Kako da se registrujem na BlogLines?


Za korišćenje ovog online RSS čitača potrebno da posetite njihovu internet stranicu koja se nalazi na adresi - www.bloglines.com. Kada odete na stranicu u desnjem gornjem uglu se nalazi veza "Register", kliknite tu da bi se registrovali. Nakon toga se otvara stranica gde trebate da unesete vaše podatke (koristite mala slova). Kada unesete sve podatke kliknite na "sing up".

Vaša registracija još nije gotova, morate da potvrdite vašu registraciju tako što ćete proveriti vašu mejl poštu i naći mejl od BlogLines u kojem se nalazi link za potvrdu registracije. Tek kada kliknete na ovaj link vaša registracija je završena.

Sada ste ulogovani (ukoliko niste kliknite na sing in i unesite vaše podatke) ova stranica izgleda ovako:
Klikni na sliku da bi je video u punoj veličini
Klikom na ovo "plus" (označeno na slici iznad) dodajete nove kategorije.

Postoje dve opcije pregleda widget and reader view (označeno na slici iznad). Opcijom widget view pregled izvora je u obliku kartice, kao što su i ove kartice na slici iznad. Dok opcijom reader view kategorije i izvori su poređani u obliku tabele. Proverite ove opcije i izaberite onu koja se vama više sviđa.

Kako dodati izvore?


Izvore možete dodati na sledeći način - klikom na "add concern" (označeno na slici) otvara vam se prozor koji izgleda ovako:
Klikni na sliku da bi je video u punoj veličini
Na ovoj stranici se nalaze tri opcije, vi izaberite poslednju "add a feed" (označena na slici iznad). Kada ste izabrali ovu opciju u desnoj strani prozora označeno je mesto gde trebate da unesete adresu feeda. Kada unesete adresu kliknite na add feed i vaš izvor će biti dodat na listu.

Kasnije možete praviti kategorije i prebacivati izvore u različite kategorije.

Постави коментар

0 Коментари