Advertisement

Responsive Advertisement

KAKO DA dodate bookmark dugme na blog

bookmark, button, bookmark logo, Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/ 
U ovom tutorijalu ću opisati kako da dodate "bookmark dugme" na vaš blog kako bi olakšali posetiocima da "bookmark-uju" vaš blog.

Kako da dodate bookmark dugme na blog?

Zapravo se radi o gadžetu koji trebate da dodate na vaš blog. Tako da najpre trebate da dodate gadžet HTML/JavaScript (blogger kontrol panel >> izgled >> dodaj gadžet >> HTML/JavaScript).

Tu trebate da unesete sledeći kod:Evo kako izgleda u praksi, kada kliknete na ovo dugme ispod "bookmark-ovaćete" ovaj sajt.


Napomene:
* U kodu umesto teksta IME VAŠEG BLOGA unesite željeno ime (CTRL+F da lakše pronađete)

* Unesite i URL vašeg sajta umesto teksta URL ADRESA BLOGA

* Na dnu koda stoji ovo "<img src="http://2.bp.blogspot.com/-YtcePuDLBmw/T7UFMOEaeiI/AAAAAAAAAg0/Rh37R1V8AXw/s1600/bookmark-button-logo-image.jpeg" /></a>"

markiran deo koda je ustvari URL adresa ove slike (dugmeta), ukoliko želite da promenite sliku (dugme) jednostavno zamenite ovaj deo koda sa URL adresom slike koju želite da postavite.

Dugme možete napraviti brzo i jednostavno online - pročitajte uputsvo kako da napravite dugme online. Kada napravite dugme potrebno je da sliku postavite na internet - pročitajte uputsvo kako da postavite sliku na internet

Sada kada ste dobili url adresu vaše slike možete je zameniti u kodu kako sam to gore objasnio.
Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари