Kako postaviti sliku na internet?


Ukoliko želite da postavite sliku na internet, pa da je kasnije postavite na neki forum, blog ili je pošaljete nekom da pogleda to možete uradeti veoma lako.

Postoji više servisa koji vam to omogućavaju, ja ću vam u ovom postu to objasniti na primeru jednog našeg domaćeg sajta dodaj.rs dok je postupak za druge sajtove sličan.

Kada posetite sajt, otvara vam se stranica koja izgleda ovako:
Klikom na "Browsw..." otvara vam se prozor u kome trebate da izaberete sliku koju želite da postavite na internet. Kada nadjete željenu sliku kliknite na OK. Sada imate mogućnost da dodate neki ops, ukoliko želite dodajte nešto, a kada završite kliknite na "dodaj" - obeleženo brojem 2 na slici iznad.


Sada morate da sečekate nekoliko trenutaka da se slika uploaduje. Kada se taj proces završi otvara vam se stranica na kojoj se nalazi link do slike. To izgleda ovako:
Tu vam se nalazi URL od datoteke, to je direktan link ka slici. Nakon toga imate kod za forume, ovaj kod koristite ukoliko sliku želite da postavite na neki forum. Iskopirajte željeni kod i postavite na nekom forumu ili pošaljite nekom da vidi sliku (ako nekom želite da pošaljete da vidi kopirajte prvi link).

Sve ovo možete raditi kao neregistrovan korisnik, ukoliko se registrujete (to možete na OVOJ adresi) imate prednosti u tome što možete da sačuvate 2x veće slike (do 10 MB), linkove do fajlova možete poslati mejlom, možete pogledati listu sačuvanih slika i linkova do njih.


Pored ovog domaćeg sajta, slike možete postavljati i na sledećim sajtovima:
za ostale sajtove guglajte - VIDI OVDE.

1 коментар:

Komentari će biti pregledani pre objavljivanja.

MIlan Stanojevic. Copyright Blog Jaka Šifra 2010. - 2015. Омогућава Blogger.