Advertisement

Responsive Advertisement

Policija pronašla članove bande uz pomoć Facebook-a

facebook, jail, fejsbook, zatvor, facebook picture, facebook image, facebook cool image, great image, great, verovali ili ne, fejsbook slike, slike, slika, pozadina, zanimljive fotografije, smesne fotografije, korisne fotografije, like dugme, dislike dugme, like image, dislike image, dislike picture, dislike walllpaper, dislike logo, facebook logo, jail logo, facebook jail, facebook jail image, facebook jail picture


Jedan zanimljiv slučaj se desio u Njujorku. Naime, policija je uz pomoć facebook-a pronašla 14 članova jedne bande iz Bruklina.

Naime, Brower Boys Gang banda (mladići od 15 do 19 godina) je oko godinu dana "harala" je Brooklynom -  pljačkali su kuće, ali vremenom su postali sve opasniji pa su osumnjičeni za oružane napade i silovanje jedne 22-godišnje devojke


Policajci dugo nisu uspevali da identifikuju i uhapse članove bande, ali su slučaj na kraju rešili zahvaljujući Facebook-u i domišljatom policajcu koji se s nekim članovima bande sprijateljio na ovoj društvenoj mreži. Michael Rodrigues se na Facebook-u registrovao sa lažnim imenom pa je članovima bande poslao zahteve za prijateljstvom koje su neki i prihvatili pa je, zajedno sa kolegama, mogao pratiti sve o čemu članovi bande pričaju. 


Rodrigues je za NY Post rekao da su članovi bande na Facebook-u najavljivali nove akcije, a čak su se i svađali oko toga ko će od njih dobiti ukradeni novac i laptop. U NY Postu kažu da neki članovi bande nisu mogli odoleti brzoj slavi koju donose društveni mediji pa je tako 18-godišnjak poznat kao "Pretty Boy Sleepy" objavljivao fotografije sa oružjem. S obzirom da su pratili njihovu komunikaciju na Facebook-u, policajci su uvek bili korak ispred njih pa su, kada su skupili dokaze, uhapsili 14 članova Brower Boys Ganga. 


Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog Izvor: itvesti.info

Постави коментар

0 Коментари