Advertisement

Responsive Advertisement

Stariji korisnici interneta biraju sigurnije lozinke

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/
older user, old, older, the oldest, user, old user, old internet user, grandma internet user, oldest user, stariji korisnici interneta, internet korisnici, baba internet, baba racunar, baba za racunarom, old internet, old user, stariji, korisnici, internet korisnici, sigurne lozinke, jaka sifra,
Istraživanje koje su sproveli stručnjaci sa Univerziteta u Kembridžu je pokazalo da internet korisnici koji imaju više od 55 godina biraju sigurnije lozinke od onih koji imaju ispod 25 godina.

Pored toga, ukoliko im je maternji jezik korejski, onda su njihove šifre među najsigurnijim šiframa na intenetu.

Istraživanje koje je prevodio naučnik Univerziteta u Kembridžu Džozef Bono i koje je uključilo analizu 70 miliona lozinki korisnika Yahoo servisa, otkrilo je da su jačina i slabost lozinki povezani sa aktivnošću korisnika na internetu ali da postoje i neki demografski obrasci u izboru lozinki. Tako najbolje lozinke biraju stariji korisnici čiji je maternji jezik nemački i korejski, koji i najčešće menjaju lozinke - najmanje pet puta godišnje. 

Ne iznenađuje podatak da su savesni korisnici koji redovno menjaju lozinke istovremeno i oni koji biraju najjače lozinke. Oni se prijavljuju na naloge ređe od drugih takođe su “izbirljiviji” kada je reč o lozinkama. 

Među onima koji biraju najslabije lozinke, pored pripadnika mlađih generacija su i korisnici koji govore indonežanskim jezikom. Najveće iznenađenje je da i korisnici koji kupuju u Yahoo-ovim online prodavnicama nisu dovoljno motivisani da birajući jake lozinke za svoje naloge zaštite podatke o svojim kreditnim karticama. Ni činjenica da je nalog hakovan, nije dovoljan motiv za korisnike koji su prinuđeni da posle kompromitovanja naloga menjaju lozinku, da izaberu sigurniju lozinku.





Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog Izvor: www.informacija.rs

Постави коментар

0 Коментари