Advertisement

Responsive Advertisement

Kako Apple izbegava plaćanje poreza u SAD i Velikoj Britaniji

apple, logo, apple logo, apple logo image, apple image, apple picture, apple pict, iphone, ipod, iphone apple, apple iphone, apple slika, epl slika, epple logo slika,
http://jakasifra.blogspot.com/ Američki elektronski gigant Apple krije milijarde dolara u ofšor poreskim rajevima, navodi izveštaj BusinessInsidera.

Prema analizi Apple-ovog finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, ova kompanija je kanalisala 11 milijardi dolara u poreskim rajevima u samo jednom kvartalu.

The Sunday Times tvrdi da je Apple sakrio ukupno 94 milijarde dolara u ofšor poreskim rajevima. Međutim, Apple-ove aktivnosti su potpuno legalne i IRS (američka agencija odgovorna za prikupljanje poreza i poštovanje poreskih zakona) im ne može ništa u tome. Ali Apple-ova strategija izbegavanja poreza nije ograničena samo na SAD.



Kompanija je prema ovim izveštajima izbegla plaćanje 550 miliona dolara u Velikoj Britaniji u 2011. godini. Krajem prošlog meseca britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je istragu ovih tvrdnji o izbegavanju poreza velikih razmera.

Međutim, kako se navodi u ovim izveštajima, američki političari se radije slikaju pored svega što je Apple, a sama kompanija se posmatra kao nešto što je američka uspešna priča pa za sada ovi podaci ne predstavljaju brigu.

Economy.rs


Постави коментар

0 Коментари