Kako Apple izbegava plaćanje poreza u SAD i Velikoj Britaniji

apple, logo, apple logo, apple logo image, apple image, apple picture, apple pict, iphone, ipod, iphone apple, apple iphone, apple slika, epl slika, epple logo slika,
http://jakasifra.blogspot.com/ Američki elektronski gigant Apple krije milijarde dolara u ofšor poreskim rajevima, navodi izveštaj BusinessInsidera.

Prema analizi Apple-ovog finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, ova kompanija je kanalisala 11 milijardi dolara u poreskim rajevima u samo jednom kvartalu.

The Sunday Times tvrdi da je Apple sakrio ukupno 94 milijarde dolara u ofšor poreskim rajevima. Međutim, Apple-ove aktivnosti su potpuno legalne i IRS (američka agencija odgovorna za prikupljanje poreza i poštovanje poreskih zakona) im ne može ništa u tome. Ali Apple-ova strategija izbegavanja poreza nije ograničena samo na SAD.Kompanija je prema ovim izveštajima izbegla plaćanje 550 miliona dolara u Velikoj Britaniji u 2011. godini. Krajem prošlog meseca britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je istragu ovih tvrdnji o izbegavanju poreza velikih razmera.

Međutim, kako se navodi u ovim izveštajima, američki političari se radije slikaju pored svega što je Apple, a sama kompanija se posmatra kao nešto što je američka uspešna priča pa za sada ovi podaci ne predstavljaju brigu.

Economy.rs


Нема коментара

Komentari će biti pregledani pre objavljivanja.

MIlan Stanojevic. Copyright Blog Jaka Šifra 2010. - 2015. Омогућава Blogger.