Advertisement

Responsive Advertisement

Mobilni telefon je postao neophodan

smartphone, tablet, people, people use smartphone, people use tablet, use smartphone, use tablet, mobilni telefon, slika, picture, image, smartphone image, smartphone picture, iphone picture, iphone image, samsung s3 image, samsung picture, use iphone, use samsung, htc, htc image, htc picture,http://jakasifra.blogspot.com - Prosečni korisnik pogleda 200 puta dnevno u svoj telefon.

Postoje ljudi koji bace pogled na telefon oko 50 puta dnevno, da vide vreme, datum ili neku pristiglu poruku, ali postoje i oni koji to čine i više od 500 puta na dan.



Petak popodne, završavate svoju radnu nedelju i jedina misao u glavi je: „Telefon me neće videti ni čuti do ponedeljka!“ Onda stanete na stanicu i proverite na svojoj Android aplikaciji kada dolazi sledeći autobus, pošaljete par mejlova i SMS poruka kako biste organizovali društvo za večeras, pogledate vremensku prognozu da biste znali kako da se obučete ... i telefon je i dalje u vašim rukama.

Prvi mobilni telefoni jedva da su mogli da se drže u jednoj ruci, obzirom da su bili teški preko 2 kilograma, a od opcija je postojalo samo: biraj broj, pričaj i slušaj! Tek 90-ih godina, mobilni telefoni su postali dostupni široj javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. I tokom naredne dve decenije, broj korisnika mobilnih telefona se sa nule popeo na gotovo 250 miliona, odnosno 80 odsto Amerikanaca. Ovaj rast ubrzo je počeo da prati i ostatak sveta, te prema najnovijim istraživanjima, trenutno najveće tržište mobilnih telefona je Indija, sa 27 miliona korisnika smart telefona. Takođe, ista istraživanja kažu i da će na globalnom u toku ove godine biti prodato čak 801 milion smart telefona.



Kada je u pitanju sama funkcionalnost mobilnih telefona, u početku, bilo je dovoljno da imaju domet, da su lepi i kompaktni. Poslednjih nekoliko godina, od mobilnih telefona se očekuje više od običnih poziva i slanja poruka. Proizvođači ulažu ogromne napore kako bi razvili što bolji softver i hardver koji će odogovoriti na svaku potrebu potrošača.

Nostalgičari će reći da je vreme pre mobilnih telefona bilo bolje, da smo se više družili, razgovarali, bili bliži jedni drugima. Sa druge strane, činjenica je da su mobilni telefoni obeležili par prethodnih decenija kao jedan od najkorisnijih uređaja koji se pojavio na tržištu.


Izvor:



Постави коментар

0 Коментари