Kako unapred zakazati objave na facebook stranici?

Ukoliko vodite neku stranicu na facebooku unapred zakazano objavljivanje statusa ili slike vam može mnogo pomoći.

Vašu stranicu trebate redovno osvežavati novim sadržajem (bar 3 puta nedeljno),  kako bi ostala aktivna, ali ne treba preterivati (ne više od 2 puta dnevno) jer to zna da smeta.

Trebate napraviti plan objavljivanja. Odredite kojim danima ćete objavljivati i u koje vreme. U početku malo eksperimentišite i pratite statistiku kako biste videli kada je najbolje vreme za objave.

Kada ste napravili plan, od velike koristi će vam biti unapred zakazivanje objava na facebook stranici.


Kako unapred zakazati objave na facebook stranici?

Korak 1

Kada želite da objavite status, sliku ili video primetićete u donjem levom uglu ikonicu sata koji vam daje mogućnost da unapred zakažete objavu na vašoj facebook stranici.


Korak 2

Kada ste odredili tačan datum i vreme objave, kliknite na dugme "Schedule" i vaša objava je zakazana.

Kako da promenite datum ili izbrišete zakazane objave?

Ukoliko ste nešto pogrešili možete promeniti datum ili izbrisati zakazane objave tako što kliknete na Edit page (na vrhu stranice u okviru admin panela) pa Use activity log.


Sada vam se prikazuju sve zakazane objave. Klikom na strelicu koja se pojavljuje sa desne strane zakazane objave možete promeniti datum, objaviti odmah ili izbrisati zakazanu objavu.

PROBLEM: Ne mogu kliknuti na ikonicu sata?

Da biste zakazali objavu morate popuniti neke informacije o stranici. Kliknite na Edit page pa na Update info.  Sada popunite polja Start date i Start type i kliknite na Save changes na dnu stranice. Sada možete zakazivati objave na vašoj stranici.

Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Нема коментара

Komentari će biti pregledani pre objavljivanja.

MIlan Stanojevic. Copyright Blog Jaka Šifra 2010. - 2015. Омогућава Blogger.