Advertisement

Responsive Advertisement

Online alat za rešavanje matematičkih zadataka

Blog Jaka Šifra - Mathway je veoma koristan online alat koji služi za rešavanje matematičkih zadataka, ali i za generisanje kontrolnih zadataka, crtanje grafikona i učenje raznih matematičkih definicija.


Online rešavanje matematičkih zadataka


Kada posetite sajt www.mathway.com možete da izaberete oblast iz koje želite da rešite zadatak, a onda da uz pomoć tastature i znakova koji se pojavljuju na samoj stranici unesete vaš zadatak. Na kraju je dovoljno da izaberete kakav odgovor tražite i da kliknete na dugme "Answer" i dobićete rešenje vašeg matematičkog problema.


3 online alata za konvertovanje PDF dokumenta u Word 
Ovaj alat nudi i korak-po-korak rešenja matematičkih zadataka, ali za ovu opciju morate da platite negde oko 100$ godišnje. 

Izrada grafikona i matematičke definicije


Između ostalog, na sajtu možete videti i kako izgleda grafikon neke funkcije, ali i veliki broj definicija iz raznih matematičkih oblasti.

Brzo pravljenje kontrolnih zadataka


Ono što posebno može biti interesantno za profesore, je mogućnost da se generišu zadaci iz izabrane oblasti tako da brzo možete napraviti npr. test za učenike. Potrebno je samo da u okviru "Worksheet" stranice izaberete oblast iz koje želite zadatke i broj zadataka i onda kliknete na "Create worksheet". Nakon toga možete menjati generisane zadatke i pustiti da se test štampa.


Pratite nas:
Twitter: @jakasifra,    
Facebook: /jakasifra  
Google+: /JakaSifra,    
YouTube: /JakaSifra

Постави коментар

0 Коментари