Advertisement

Responsive Advertisement

3 koraka ka maksimalnoj zaštiti od hakovanja Facebook-a

Mnogi koji naprave profil na Facebook-u se posle određenog vremena žale da im je neko "hakovao" profil. To se u najvećem broju slučajeva dešava njihovom greškom, pa su odgovori na pitanja Da li si ponovo unosio šifru iako si bio prijavljen na Facebook-u? Da li si pokušavao da saznaš ko ti gleda profil? Da li si skidao "program za hakovanje Facebook-a"? obično potvrdni.
 
Kako zaštititi Facebook nalog od hakovanja?
3 koraka ka maksimalnoj zaštiti od hakovanja Facebook-a
Prvi korak u vašoj zaštiti je prevencija, a to znači da ne činite neke greške koje vas mogu dovesti u situaciju da imate problem, zato obavezno pročitajte savete o tome kako da zaštitite vaš Facebook nalog od hakovanja. Ako poštujete ove savete verujem da se neće dogoditi da vam neko "hakuje" Facebook nalog.

Drugi korak u vašoj zaštiti, je zaštita vaše mail adrese. To nije zaštita samo vašeg Facebook naloga već i ostalih naloga koje ste pravili uz pomoć te adrese. Zašto? Zato što, ako neko ima kontrolu nad vašom mail adresom može veoma lako pristupiti svim vašim nalozima koje ste pravili pa tako i vašem Facebook profilu. Da biste sprečili to pročitajte tekst kako da zaštitite vaš gmail nalog.

Treći korak vaše zaštite je zaštita na samom Facebook-u. Slično ovoj zaštiti Gmail naloga o kojoj sam pisao, postoji i na Facebook-u. A uputsvo o tome pročitajte u tekstu koji sledi:

Kako uključiti "dozvolu prijavljivanja" na Facebook-u?

Naime, radi se o tome da kada se prijavljujete na Facebook sa nekog "nepoznatog" računara od vas će biti zatraženo da unesete kod koji dobijate putem SMS poruke ili preko android/apple aplikacije na mobilnom telefonu.

Tako da se niko drugi ne može prijaviti na vaš nalog čak i da zna šifru ako ne unese kod koji dobijate na mobilnom. Na ovaj način značajno smanjujete mogućnost neželjenog pristupa vašem nalogu. (Ova usluga je besplatna)

Kako to podesiti:

1. Ulogujte se na vaš Facebook nalog
2. Izaberite opciju Podešavanja (eng. Settings)
3. U kartici Bezbednost (eng. Security) kliknite na opciju Dozvola prijavljivanja (eng. Login Approvals)
4. Pratite uputsvo, unesite broj telefona i potvrdite kod




Oni koji imaju instaliranu Facebook aplikaciju na android/apple uređaje mogu aktivirati i "Code Generator" tako da možete videti kod i na samoj aplikaciji, bez SMS obaveštenja.

Kada se prijavljujete sa svog računara i unesete kod možete označiti vaš Browser kao siguran, kako ne bi imali potrebu da prilikom svakog prijavljiva čekate SMS, može da bude malo frustrirajuće. Nadam se da nema potrebe da naglašavam da SAMO VAŠ računar možete označiti kao "siguran".

Pratite nas:  
Twitter: @jakasifra,  
Facebook: /jakasifra  
Google+: /JakaSifra,    
YouTube: /JakaSifra

Постави коментар

2 Коментари

Unknown каже…
Kako da vidim ko mi ulazi na profil fejsbuka kad ja nisam povezan
Unknown каже…
Kako da vidim ko ulazi na moj fejsbuk profil