Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zameniti flat kabli na laptopu?

Blog Jaka Šifra - Flat kabl je deo koji spaja ekran laptopa sa matičnom pločom i služi za prenos informacija o tome šta treba da se prikaže na ekranu. 

Flat (flet) kabli se najčešće oštećuje usled čestog otvaranja i zatvaranja laptopa, pa ga zbog toga trebate zameniti...jer popravke flat kablova ne rade dugo.

Već sam ranije pisao na blogu kako da zamenite flat kabl na mobilnom telefonu, a ovde ću vam pokazati video uputstvo o zameni flat kabla na laptopu.

Pogledajte i koje su najbolje marke laptopova.

Vlasnici laptopova primećuju da se laptop previše greje, ali obično ne reaguju dokle god može da se upali, što je pogrešno jer se najveći broj kvarova dešava upravo zbog pregrejavanja. Zato pogledajte kako da očistite laptop od prašine.

Kako da zamenite flat kabli na laptopu?

Zamena flat kabla na laptopu nije baš jednostavna, potrebno je skinuti prednji i zadnji poklopac ekrana, masku oko tastature kako bi otkačili flat kabli sa matične ploče. 


Nakon toga morate odvojiti ekran od maske, zameniti flat kabli i vratiti kako je bilo. Ceo postupak zamene prikazan je u video snimku koji sam postavio na kraju ovog posta.Flat (flet) kablove (možda) možete naći na Kupindu

Ukoliko ipak ne želite da sami vršite zamenu flat kabla, odnesite svoj laptop u Doktor Mobil, gde će stručno zameniti flat kabli na vašem laptopu.







 
Pratite nas: 
http://bit.ly/JSgplushttp://twitter.com/jakasifrahttp://www.facebook.com/jakasifra

Постави коментар

0 Коментари