Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zaustaviti automatsko ažuriranje aplikacija?

Blog Jaka Šifra - Saznajte kako da zaustavite automatsko ažuriranje aplikacija na android telefonima i tabletima. Ažuriranje aplikacija je poželjno, ali zna da nervira kada se ono automatski pokreće, ako je tako, onda isključite ovo podešavanje i ažurirajte aplikacije po potrebi.


Ažuriranje android aplikacija je poželjno zato što nove verzije aplikacija dolaze sa ispravkama, pa će aplikacije  manje bagovati. Međutim, automatsko ažuriranje android aplikacija nije baš uvek zgodno, jer nekada ne želite novu verziju neke aplikacije zbog izmena koje vam se ne sviđaju. Zato je najbolje da sami odlučujemo koje aplikacije želimo da ažuriramo, a koje ne.

Osim toga, ako je podešeno da se one mogu ažurirati i korišćenjem mobilnog interneta, na kraju meseca vas može sačekati ogroman račun od vašeg operatera (naročito ako se ažurira dok ste u romingu). Zato možete koristiti neku od aplikacija koja prati potrošnju interneta.

Kako zaustaviti automatsko ažuriranje aplikacija?

Kao što vidite iz slike iznad, zaustavljanje automatskog ažuriranja aplikacija se sastoji u 4 koraka:
* Uđite na Play prodavnicu,
* Iz menija izaberite opciju "Podešavanja",
* Kliknite na opciju "Automatsko ažuriranje aplikacija"
* Izaberite "Ne ažuriraj aplikacije automatski"

Kako ručno ažurirati android aplikacije?

Kada ste zaustavili automatsko ažuriranje aplikacija, samo vam dolaze obaveštenja o dostupnim ažuriranjima aplikacija (mada i to možete isključiti), klikom na njih odlazite u Play prodavnicu gde možete ažurirati aplikaciju klikom na dugme "Ažuriraj".

Kada na Play prodavnici iz menija izaberete "Moje aplikacije" prikazaće vam se spisak svih aplikacija koje imaju dostupna ažuriranja, pa ih možete ažurirati jednu po jednu, a možete i sve odjednom.


Постави коментар

0 Коментари